LUDNICA U LIGI ŠAMPIONA PSŽ se provukao, Milan i Njukasl ispali, Barselona se obrukala

23:08 | 13-12-2023

Fudbal 0

Utakmicama 6. kola u grupama E, F, G i H zavržena je grupna faza Lige šampiona.

Dortmun - PSŽ
AP Photo/Martin Meissner

Najveća neizvesnost vladala je u grupi F gde je, na kraju, posle burnih mečeva u Njukaslu i Dortmundu, u osminu finala, pored Borusije, prošao i Pari Sen Žermen.

Ekipa Milana, zahvaljujući pobedi nad "svrakama", nastavlja takmičenje u Ligi Evrope, a za Njukasl ovo je kraj evropskog puta.

Dortmund i PSŽ su odigrali 1:1, dok je Milan sa 2:1 savladao Njukasl.

Borusija je povela u 51. minutu. Komplikovali su Markinjos i Hakimi u iznošenju lopte sa svoje polovine, pa su je i izgubili. Domaći su surovo kaznili poigravanje dvojice iskusnih defanzivaca, Markinjos je pogrešio, a sve se završilo asistencijom Filkruga i rutinskom egzekucijom Adejemija, za 1:0.

Odogovor je stigao brzo, već u 56. minutu. Embape je svojim karakterističnim prodorom po levoj strani razbio odbranu Borusije, poslao je pas u kazneni prostor, a onda se uz malo sreće i odbojanja odbila do mladog Zair-Emerija, a on  je imao vremena i da se zaleti i uputi neodbranjiv udarac sa 15 metara, za 1:1.

U Njukaslu je domaćin dominirao, ređao šanse, promašivao i konačno poveo u 33. minutu. Žoelinton je postigao prelep pogodak i sa 15 metara posalo pravu "bombu"pravo u rašlje Milanovog gola, za 1:0.

Nastavilo se u istom ritmu, Njukasl je propustio nekoliko lepih prilika da odvostruči prednost, pa je kažnjen u 59. minutu. Bila je to čudna akcija Milana, ali delotvorna. Na kraju, pas Žirua i gol Pulišića, za 1:1.

Ušao je naš Luka Jović i bio inicijator drugog gola u 84. minutu. Povukao je loptu u tranziciji po sredini, odložio za Okafora, a ovaj je prosledio desno za Čukvuezea, koji je izveo efektan potez i na sjajan način savladao golmana Dubravku, za 1:2.

Barselona je kao gost izgubila od Antverpena sa 3:2, dok je Porto u toj grupi sa 5:3 savladao Šahtjor.

Atletiko Madrid je u grupi E pobedio Lacio sa 2:0, a Fejenrod je sa 2:1 savladao Seltik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading