CELA PREMIJER LIGA U ŠOKU Porodica fudbalera stigla u bolnicu, poznato i stanje igrača Lutona

20:20 | 16-12-2023

Fudbal 0

Kapiten Lutona ponovo se srušio i drugi put ove godine pravo sa utakmice odvezen u bolnicu

FK Bornmut
Printscreen

Kapiten Lutona, Tom Lokjer, srušio se na terenu u nedelju, u meču Premijer lige protiv Bornmuta i njegov klub potvrdio je da je ponovo doživeo srčani zastoj. Zbog istog razloga on je i u maju morao da hitno bude prevezen sa stadiona u bolnicu, potom je i operisan, a nakon što je dobio dozvolu da se vrati fudbalu, ovog vikenda opet mu je pozlilo. 

Njegov klub, Luton, oglasio se o stanju kapitena.

-Naše medicinsko osoblje potvrdilo je da je kapiten doživeo srčani zastoj na terenu, ali bio je svestan u tom trenutku i odnesen je sa terena na nosilima. Dobio je dodatni tretman unutar stadiona, na čemu još jednom zahvaljujemo medicinskim timovima obe ekipe. Tom je prebačen u bolnicu i možemo da uverimo navijače da je stabilno i trenutno je podvrnut dodatnim testovima, a porodica je kraj njegovog kreveta. Želimo da svima zahvalimo na podršci, brizi i na porukama ljubavi za našeg Loka - objavio je Luton.

Luton je uputio i poruku navijačima:

-Žao nam je svih navijača koji su bili prisutni zbog toga što igrači dva tima više nisu bili u stanju da nastave utakmicu nakon što su videli svog voljenog saigrača i prijatelja kako na taj način napušta teren. Nisu mogli da nastave meč u takvim okolnostima. Hvala svima na divnim aplauzima i na tome što su pevali Lokovo ime na stadionu u tako teškom trenutku - navedeno je u saopštenju. 

ZANIMLJIVO VEČE U PREMIJER LIGI Siti ispustio pobedu protiv Kristal Palasa, Čelsi i Njukasl upisali trijumfe

Tom Lokjer srušio se prošli put krajem prošle sezone, u finalnoj utakmici plej-ofa za plasman u Premijer ligu, Luton - Koventri. Hitno je prebačen u bolnicu, gde je i operisan, a za to vreme njegovi saigrači ostvarili su istorijsku pobedu, za istorijski, prvi plasman u Premijer ligu. Lekari su dijagnostikovali Velšaninu fibrilaciju srčanih pretkomora, dugotrajni poremećaj srčanog ritma koji se manifestuje tahikardijom pretkomora i poremećajem mehaničkih funkcija pretkomora. 

Ipak, lekari su nakon hirurškog zahvata proceniili da bi fudbaler opet mogao da igra na najvišem rangu, u najtežoj ligi i u njoj je ove sezone nastupio 14 puta, postigao gol u istorijskoj pobedi protiv Evertona i asistirao u remiju protiv Notingem Foresta. Posle Nakon svog 118. nastupa za Luton, igrač koji je igrao više samo za Bristol Roverse (čak 284 utakmice) ponovo će biti podvrgnut detaljnim ispitivanjima, posle kojih će još jednom biti doneta odluka da li će moći na teren.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading