SUPERTALENAT Aleksandar Pavlović briljira u dresu Bavaraca, Srbin čuva Bajernovu kasu

12:41 | 18-12-2023

Fudbal 0

FSS bi morao još agresivnije da nastupi inače će zadnji vezni nastaviti da igra za Nemačku, iako ima dvojno državljanstvo

Aleksandar Pavlović
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Bajern je rešio da u januaru razbije kasu i dovede klasičnog zadnjeg veznog fudbalera, stabilizatora ispred odbranbene linije. Planirao je da izdvoji 70 miliona evra za palinju iz Fulama, ali, kako sada stvari stoje Srbin Aleksandar Pavlović, rođen 1. novembra 2004. godine u Minhenu, sačuvaće Bavarcima silne milione.

Momak, koji ima dvojno državljanstvo, u septembru 2021. je pozvan u reprezentaciju Srbije U18, ali sada igra za U20 Nemačke (dve utakmice). Visok je 188 centimetara, a već posle četiri utakmice u Bundesligi nagovestio je neverovatan potencijal. Zbog toga bi bilo dobro da FSS krene u još jednu ofanzivu, inače… Prethodni, stidljiv, pokušaj nije bio baš uspešan.

U akademiju Bajerna došao je 2011, a ima ugovor do 2027. godine, a u pobedi protiv Štutgarta sa 3:0 bio je starter i među najzapaženijim pojedincima. Pavlović je odlično ispunio težak i popunio prazninu koju su zbog bolesti ostavili reprezentativci Kimih i Gorecka.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Bila je to turbulentna priprema za utakmicu - rekao je Bajernov trener Tuhel i dodao:

- Pavlović je dobro odigrao u drugom meču kao starter. Samo smo potvrdili da ima naše poverenje. Ali ne treba sada da se zanosimo... Da, odigrao je veoma dobru utakmicu, imao je i neke dobre nastupe kada je ulazio sa klupe, kao u Dortmundu. Ipak, mučio se u nekim momentima s fizikom. Tada su uskočili ostali i pomagali mu. Njegovi prekidi su pravili razliku. Veoma sam srećam zbog njega. Dobro trenira, sjajan je momak, ima srce. Sve je ide u dobrom smeru za njega - rekao je trener Bajerna Tomas Tuhel.

Sa dve asistencije posle prekida potvrdio potencijal. Postajao je sve sigurniji na lopti i sve dominantniji kako je utakmica odmicala. Bio je akter u standardnih situacija posle kojih su Kejn i Kim glavom postigli drugi i treći gol.

- Pavlović je dobar dečko – nije se razmetao izjavama Tuhel, a Aleksandar je dobio jmnoga priznanja od istaknutih saigrača u svlačionici Bajerna.

- Bilo je nekoliko tapšanja po leđima - otkrio je on.

- Uvek ima malo nervoze - rekao je posle svog iznenađujuće smirenog nastupa uz konstataciju:

- Ali, onda si u svom filmu, ignorišeš sve ostalo i samo igraš fudbal. 

ŽREB ZA OSMINU FINALA LIGE ŠAMPIONA Napoli i Barsa igraju derbi nokaut faze, poznati svi parovi eliminacione runde

Ispunio san navijača: 

- Rođen je u Minhenu, uspeo je da uđe u prvi tim Bajerna i naši navijači sanjaju da ovakve priče postanu stvarnost. U klubu se osećamo na isti način. Njegov put takođe treba da bude uzor našim talentima: Možete da stignete do vrha preko naše akademije - objasnio je izvršni direktor Jan-Kristian Dresen.

Miler kao uzor

Pavlović želi da se sve više afirmiše među profesionalcima, kao što je to nekada učinio Tomas Miler.

- Fin momak, legenda Bajerna, možete se samo ugledati na njega - rekao je Pavlović o nemačkom reprezentativcu, koji je skoro duplo stariji od njega.

- Uvek postoji šansa da momci iz drugog plana pokažu šta mogu. Sešćemo narednih dana i razmisliti šta ćemo zimus raditi, ali ništa se neće učiniti samo da se popuni sastav - rekao je predsednik Herbert Hainer nagovestivši da je Pavlović rešenje za kojim se tragalo na međunaronom tržištu.

Piksi traži postepenost

- Od njega zavisi, što se nas tiče, spremni smo da izađemo u susret. Želimo svakom našem detetu da damo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Sad je neko debitovao za Bajern, pa kao u A tim. Ne ide to baš tako. To je kao da čekamo ispred bolnice da se rodi neko Srpče, da ga rezervišemo. Ti svi momci moraju da se dokažu. To su neke pionirske, mlade, pa onda A reprezentacija. Sem ako si čudo pa sa 17 u

A tim, kao Pele - rekao je selektor Srbije Stojković sredinom novembra i čini se trasirao pavlovićev put ka „pancerima.“ 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading