SKANDAL DRMA REPREZENTACIJU BELGIJE Nisam mogao da podnesem da trpim tu nepravdu

14:05 | 20-12-2023

Fudbal 0

Tibo Kurtoa i definitivno neće braniti za reprezentaciju Belgije na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj

Tibo Kurtoa
AP Photo

Belgijski golman Tibo Kurtoa (31) i definitivno neće igrati na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj. Razlog zbog kog je Kurtoa odlučio da ne igra za Belgiju nije teška povreda zbog koje je trenutno van terena, i neće braniti do kraja sezone, nego svađa sa selektorom Domenikom Tedeskom koji mu "nije po volji". 

Šta se desilo između njih dvojice? Kurtoa se naljutio na Tedeska na jednoj od poslednjih utakmica koju je odigrao za Belgiju, a sve zbog kapitenske trake. Selektor mu protiv Austrije nije dozvolio da bude kapiten i da na taj način proslavi jubilarni stoti nastup za reprezentaciju, pa je to drastično pogoršalo njihove odnose. Dobro je poznato da je Kurtoa inače veoma osetljiv i da su treneri uvek morali dodatno da vode računa o njemu, što Tedesko izgleda nije znao. 

SKANDAL NA OSTRVU Navijač utrčao na teren i nasrnuo na golmana Njukasla

- Kevin de Brujne je bio povređen, a selektor nam je tek nekoliko sati pre prve utakmice rekao da će Romelu Lukaku biti kapiten protiv Austrije, a ja protiv Estonije tri dana kasnije. To je bilo tek drugi put da mi se obratio na pripremema. Selektor mi je naveo čak sedam različitih razloga zašto je Lukaku kapiten. Nešto je u tom trenutku puklo u meni - priznaje Kurtoa i dodaje: 

- Nisam to više mogao da podnesem, nakon utakmice sa Austrijom seo sam opet sa Tedeskom i direktorom reprezentacije i tada smo otvoreno pričali. Jednostavno, osećao sam da me ne cene dovoljno. Selektor je vršio pritisak na mene, čak mi je pretio da će sve ispričati novinarima sa našeg sastanka. Rekao sam mu da to nije etično od njega i da je to kršenje poverenja između selektora i fudbalera. Sutradan je sve izašlo u medijima i ja znam da je to došlo od njega. Izvinjavam se navijačima jer sam napustio reprezentaciju, ali nisam mogao da podnesem da trpim nepravdu - naglasio je.

U pokušaju da smire situaciju, iz Fudbalskog saveza Belgije poručili su da žale što Kurtoa neće braniti za Belgiju na Evropskom prvenstvu, ali i pitanje je da li bi bio na "sto odsto" zbog kidanja ligamenata tokom ove jeseni u dresu Real Madrida. Zbog toga, za njega je završena sezona.

 BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading