Bosnom behar probeharao, Zvezdu Bahar razočarao

06:00 | 21-12-2023

Fudbal 0

Vladan Milojević dolazi da ugasi požar koji je Izraelac izazvao

Barak Bahar
Alo/Marko Metlaš

Predstavljen kao da je Žoze Murinjo, odlazi kao jedan od najvećih promašaja. Obećano proleće u Evropi, doživljen brodolom i osvojen jedan bod u Ligi šampiona. Potcenjivački se gledalo na Superligu govoreći kako Zvezda nema konkurenciju, a poraženi su od Čukaričkog, Voždovca i Partizana. Crveno-beli su šampioni pripremnog perioda, a jesenji šampion prvenstva Srbije je večiti rival. 

"Srpski Bajern" je gazio u prijateljskim utakmicama Zenit, Fjorentinu...

Forma pogrešno tempirana, selekcija fudbalera napravljena bez jasnog cilja, dovođeni najskuplji igrači u istoriji kluba. Za šta, da bi se osvojilo poslednje mesto u Ligi šampiona, da bi navijači strepeli da li će se osvojiti prvenstvo u vremenu kada Partizan prolazi kroz krizu? 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prošla sezona bila je jedna od najuspešnjih za Zvezdu. Osvojena je dupla kruna, u Superligi nije upisan nijedan poraz, a Miloš Milojević je napustio klub. Sa pravom se očekivao iskorak, navijači su želeli još više (tu se pre svega misli na Evropu). Došao je Barak Bahar i euforija je uhvatila "delije".

Izraelac koji je beležio odlične rezultate u domovini, prihvatio je izazov i preuzeo srpskog šampiona. U ruke mu je data prilično skupa igračka, a on je uspeo da je pokvari, tačnije nije znao da sastavi delove. Zaigrao se poput malog deteta. Stalno je eksperimentisao, pravio brojne izmene, gotovo nikada nije počinjao sa istih startnih 11. Kraj aut linije bi za vreme mečeva delovao zbunjeno, dezorijentisano, kao da pojma nije imao šta se dešava sa njegovim igračima.

Barak Bahar EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
 

 

Odbrana Zvezde pod Baharovim vođstvom je bila prava tempirana bomba i bilo je samo pitanje kada će da eksplodira i sama sebe uništi. Čak i daleko slabiji timovi lako su ulazili u gol šanse i da nije sjajnog Omrija Glazera, utisak bi bio još mnogo gori. 

Ranijih sezona navijači crveno-belih mogli su na miru da gledaju utakmice Superlige, jer bi gotovo po pravilu Zvezda lako dolazila do pobeda, a sada su strepeli i od ekipa iz donjeg doma tabele.

U nekoliko navrata je Barak uspevao da potpuni uništi "igračku", ali bi dobijao novu šansu. Ni sa navijačima nije uspeo da stvori dobru komunikaciju. "Delije" su gubile strpljenje i dodelile mu "žuti karton". Očekivalo se da se trgnu i on i ekipa, ali je umesto toga usledio poraz u derbiju od uzdrmanog Partizana.

Zvezdina pobeda protiv Novog Pazara (2:1) ostaće upisana kao Baharovo najveće dostignuće na klupi od kada je preuzeo ekipu letos i to dovoljno govori o njegovom radu.

Pazar je najbolje rangirana domaća ekipa koju je Zvezda savladala u jesenjem delu sezone i to je sve što bi trebalo da se zna o tome kako je izraelski stručnjak selektirao, trenirao i vodio tim prethodnih meseci.

Zvezda je izgubila od Čukaričkog (1:2), Voždovca (2:3), već tada je bilo jasno da nešto ozbiljno ne funkcioniše u timu, da se kockice nisu složile, crveno-beli potom nisu bili u stanju da savladaju ni TSC (1:1) i na kraju je stigao poraz od najvećeg konkurenta za titulu Partizana (1:2).

U prevodu, Zvezda je od početka sezone pobeđivala samo prosečne superligaške ekipe.

U Evropi, izgubila je pet od šest utakmica.

Za kratko vreme crveno-bele pređoše put od "srpskog Bajerna" do tima koji gleda u leđa Partizanu.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading