VELIKANI REKLI "NE" SUPERLIGI Novo fudbalsko takmičenje udarilo u tvrdo: Junajted, Bajern, Atletiko... uz UEFA

14:50 | 21-12-2023

Fudbal 1

Fudbalski klub Mančester junajted saopštio je danas da ne želi da igra Superligu, jer planira da učestvuje samo u takmičenjima pod ingerencijom Evropske fudbalske unije (UEFA), prenose britanski mediji.

Superliga
Shutterstock

 

Evropski sud pravde presudio je ranije danas da su nezakoniti propisi UEFA i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), koji zabranjuju da se klubovi priključe Superligi.

- Naša pozicija se nije promenila. Ostajemo predani nastupima u UEFA-inim takmičenjima, ostalim organizacijama i udruženjima pre nego što komentarišemo nešto više - saopštili su iz Mančester junajteda.

Evropska Superliga je projekat koji je 12 klubova pokrenulo u aprilu 2021, ali su zbog kritika javnosti to takmičenje napustili Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Inter, Milan i Atletiko Madrid i Juventus. Superligu podržavaju Real Madrid i Barselona.

- Jasno je da je Bajern zatvorio vrata Superligi. Takvo takmičenje bi predstavljalo napad na važnost domaćih takmičenja i ceo evropski fudbal - izjavio je izvršni direkto Bajerna Jan-Kristijan Dresen, prenosi Bild.

Španski klubovi Valensija, Granada, Majorka, Osasuna, Levante, Betis, Rajo Valjekano i Sporting se protive igranju u Superligi.

- Evropska fudbalska porodica ne želi da bude deo Superlige. Nemačka, Engleska, Italija, Francuska i Španija (osim Reala i Barselone) ne žele Superligu. Mi se zalažemo za zaštitu evropske fudbalske porodice, očuvanja domaćih prvenstava i održavanja kvalifikacija za evropska takmičenja na temelju ostvarenih rezultata - saopštio je madridski Atletiko.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(1)

Loading
Milovan

22.12.2023 18:00

Oa Junajted moze sada samo igrati trecu ligu. Kako igraju i to je mnogo