JOŠ JEDNO "NE" SUPERLIGI Velikan odjavio novi fudbalski projekat

16:22 | 21-12-2023

Fudbal 0

Fudbalski klub Pari Sen Žermen saopštio je danas da ne želi da igra evropsku Superligu i istakao da klub iz Pariza podržava načela evropskog sportskog modela.

PSŽ
EPA-EFE/YOAN VALAT

Evropski sud pravde presudio je danas da su nezakoniti propisi Evropske fudbalske unije (UEFA) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), koji zabranjuju klubovima da se priključe Superligi.

- U potpunosti odbacujemo bilo kakve planove za tzv. Superligu, što je bio slučaj od prvog dana. Tako će i da ostane. Kao ponosna evropska institucija, PSŽ podržava načela evropskog sportskog modela, vrednosti otvorenog takmičenja i uključenosti - navodi se u saopštenju šampiona Francuske.

Evropska Superliga je projekat koji je 12 klubova pokrenulo u aprilu 2021, ali su zbog kritika javnosti to takmičenje napustili Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Inter, Milan, Atletiko Madrid i Juventus. Projekat Superlige podržavaju Real i Barselona.

Brojni evropski klubovi oglasili su se tokom dana koji su odbacili ideju da će nastupiti u Superligi, a među njima su Borusija Dortmund, Mančester junajted, Sevilja, Bajern i Atletiko Madrid.

Object">

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading