KRALJEVSKI KLUB SLAVIO SA DESETORICOM Real se vratio na prvo mesto

23:28 | 21-12-2023

Fudbal 0

Fudbaleri Real Madrida savladali su na gostujućem terenu Alaves sa 1:0 u 18. kolu La Lige

Real
AP Photo/Ricardo Larreina

Real je u utakmici zaborav savladao Alaves u gostima sa 1:0 golom Lukasa Vaskeza u 92. minutu, u sklopu 18. kola španske La Lige. Tim Karla Anćalotija sada na čelu zabele ima 45 bodova, koliko i Đirona.

Prvo poluvreme u Vitoriji kao da se nije ni igralo.

Oslabljeni Real je imao ogromnu dominaciju u posedu, ali ama baš ništa konkretno nije uradio i ostao je bez šanse za postizanje gola.

Alaves je stajao iza lopte, čekao neku kontru, ali je nije dočekao.

Drugo poluvreme počelo je šokantno za Real. Naćo Fernandez je pogibeljno startovao na mladog napadača Alavesa Samua Omorodiona, sudija Dijaz de Mera mu je najpre pokazao žuti karton, ali je dobio poziv iz VAR sobe da pogleda ovu situaciju. Nakon odlgedanog snimka je preinačio svoju odluku i apsolutno zasluženo dao crveni karton kapitenu Reala na ovom meču.

I u situaciji 11 protiv 10 se nastavilo u istom ritmu. Real je imao jalovu inicijativu, nije imao ideju na protivničkoj polovini, a najbliži golu bio je u 75. minutu, kada je Rodrigo sam sebi iksreirao lepu poziciju, gađao je sam desni ugao i bilo zamalo neprecizan.

Sve je išlo ka tome da vidimo zasluženih 0:0, ali Real je još jednom ove sezone bio miljenik sreće i slavo je u nadoknadi vremena. Toni Kors je centrirao iz kornera sa leve strane u 92. minutu, omaleni Lukas Vaskez je ostao nedopustivo sam u kaznenom prostoru i glavom je poslao loptu u mrežu, za 0:1 i veliku pobedu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Standings provided by Sofascore

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading