BIO JEDNOM JEDAN AJAKS Istorijska blamaža holandskog velikana i šamar od koga se teško oporavlja

10:09 | 22-12-2023

Fudbal 0

Bio je to poraz koji su holandski mediji okarakterisali kao jedan od najšokantnijih u bogatoj istoriji čuvenog kluba iz Amsterdama.

FK Ajaks
EPA/OLAF KRAAK

 

Teška blamaža nekadašnjeg prvaka Evrope! Fudbaleri Ajaksa večeras su u Utrehtu eliminisani u šesnaestini finala Kupa Holandije od anonimnog holandskog četvrtoligaša Herkulesa, pošto su nakon velike drame poraženi sa 3:2 (1:0)!

Bio je to poraz koji su holandski mediji okarakterisali kao jedan od najšokantnijih u bogatoj istoriji čuvenog kluba iz Amsterdama. Ajaks je izgubio od tima koji se nalazi trenutno na 10. mestu u četvrtom rangu takmičenja i trenutno je bliži ispadanju u petu ligu, nego promociji u treću!

Istina, trener Ajaksa Džon van Šip izveo je na teren kombinovan sastav, bez glavnih zvezda, ali to nikako ne može biti opravdanje za tešku sramotu koji je njegov tim doživeo. Herkules je poveo u 16. minutu golom Tima Pitersa, a već u 66. minutu bilo je velikih 2:0, pošto je isti igrač pogodio.

I kada se činilo da će velikan iz Amsterdama ipak izbeći bruku i preokrenuti protiv objektivno daleko lošijeg tima, desio se veliki šok! Fudbaler Herkulesa Mats Grotenburg se najbolje snašao u šesnaestercu Ajaksa nakon velike gužve i doneo istorijski trijumf malenom timu iz predgrađa Utrehta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading