VIDEO JE GDE JE NOVAC Bio je fudbaler, zaradio veliku lovu, evo čime se sada bavi

06:00 | 25-12-2023

Fudbal 0

Nekadašnji austrijski fudbaler Mario Mosbek (27) odlučio je pre nekoliko godina da okonča profesionalnu fudbalsku karijeru i to se pokazalo kao pun pogodak

lopta
EPA-EFE/Isaac Fontana

Ispostavilo se da se Mosbek bolje snalazi u pokeru, a odluka da se posveti ovoj igri donela mu je ogromno bogatstvo.

Posebno će zapamtiti novembar i decembar 2023. godine kada je za nešto više od mesec dana zaradio rekordan iznos.

Učestvujući na turnirima u Monte Karlu (novembar, 4,2 miliona evra) i Las Vegasu (decembar), u kome samo ulaz košta milion dolara, Mosbek je zaradio neverovatnih 8,4 miliona evra.

U Las Vegasu je napravio pravu senzaciju i zauzeo drugo mesto u konkurenciji od 17 učesnika. To je u njegov džep slilo još 4,2 miliona evra, odnosno ukupnu zaradu od 8,4 miliona za samo 40 dana.

Ono što je zanimljivo jeste da Mosbek uprkos velikim svotama novca koje zarađuje od pokera, nije zaboravio ljubav prema fudbalu pa amaterski igra za klub iz austrijske sedme lige.

Inače, svojevremeno je nosio dresove St. Peltena i Viener Nojštata, a profesionalnu karijeru je završio 2018. godine kada je imao samo 22 godine.

- Za poker sam prvi put čuo 2008. kada je jedan od nemačkih kanala prikazivao Glavni događaj WSOP-a. Odmah sam se zaljubio u igru. U to vreme bila je vrlo popularna stranica PokerTube na kojoj su objavljivali video zapise sa svih turnira i TV emisija. Sedeo sam tamo non-stop i za otprilike mesec dana pogledao sam skoro sve videe koje su imali. Zatim sam otvorio račun na Full Tiltu i počeo igrati play money - prisetio se Mosbek u nedavnom intervjuu za YouTube kanal Pokercode.

Istovremeno je, kaže, gledao videe treninga koje su Kris Ferguson, Hauard Lederer i drugi profesionalci objavili u sklopu projekta Full Tilt Academy.

- Postupno sam se prebacio na besplatne turnire i turnire za $1, gde sam povećao svoj bankroll na nekoliko stotina dolara. A onda sam neočekivano odjednom osvojio 14.000 dolara na mini-FTOPS seriji, gde sam osvojio turbo rush poker turnir.

Tokom sledećih nekoliko nedelja zarada mu se samo povećavala.

- Osvojio sam još 4 ili 5 turnira i imao sam 28 000 dolara! Najzanimljivije je to što sam imao samo 14 godina, ali sam mirno povukao sav novac - zaključio je - Mario.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading