POSLE POBEDE U DERBIJU DOBIO LASKAVO PRIZNANJE Golman Partizana izabran za igrača kola

21:42 | 25-12-2023

Fudbal 0

Aleksandar Jovanović najkorisniji u devetom kolu Superlige

FK Partizan FK Crvena zvezda
Foto Alo/Marko Metlaš

Golman fudbalskog kluba Partizan Aleksandar Jovanović proglašen je za najkorisnijeg igrača devetog kola Superlige Srbije.

- Golman Partizana na pijadestalu zbog izdanja u večitom derbiju. Da, Gajas Zahid je doneo kvalitet u ofanzivi, tačno je da je Mateus Saldanja spakovao 14 golova i prvi je strelac prvenstva, ali uticaj Aleksandra Jovanovića je toliko veliki da se još jednom letošnjem novajliji pripisuju zasluge što Partizan zimuje na čelu tabele Super lige - navodi se na sajtu Superlige.

Utakmice devetog kola igrane su tokom prošle sedmice, umesto 27. septembra, a Partizan je pobedio Crvenu zvezdu sa 2:1 u 171. "večitom" derbiju, koji je odigran 20. decembra.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kako se navodi, Jovanović je imao uspone i poneki pad tokom druge polovine kalendarske godine, ali je održao obećanje da će biti najbolji kada je to navijačima najbitnije - u derbiju.

- Tih reči se držao i izdanjem minule sedmice pozicionirao kao bitan faktor u prvom slavlju parnog valjka u borbi za bodove nad večitim rivalom posle četiri godine i tri meseca. ;Tri sekvence sa stadiona u Humskoj zaslužuju posebnu pažnju. Prvi je način na koji je ukrotio udarac mladog Jovana Mijatovića, drugi kad je blokirao Gelora Kangu, onda i onaj najvredniji, pošto je sprečio da lopta posle pokušaja Afrikanca iz slobodnog udarca završi u mreži. Jedino kod uklizavanja Šerifa Endijajea ništa nije mogao, ali sveukupno gledano branio je izuzetno. Bez propusta - piše na sajtu.

Iz lige su podsetili da je Jovanović letos branio dobro u kvalifikacijama za Ligu konferencija, kao i u prvenstvu u Novom Pazaru, ali i u Kupu Srbije kada je u penal seriji pomogao Partizanu da izbaci Grafičar.

- Za Partizan je najbitnije da, posle dužeg vremena, ima golmana na koga može da se osloni, čiji je mentalitet na nivou kluba, a sposobnost prevazilaženja teških situacija za svaku pohvalu. Izdanje u derbiju je nivo više. Dovoljno za epitet čuvara Partizanovih šampionskih ambicija - navodi se na sajtu takmičenja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading