OBOŽAVAM ĆEVAPE I KAJMAK Aldo Kalulu za Alo! "Primarni cilj u 2024. godini je da osvojim titulu u prvenstvu sa Partizanom!"

10:00 | 31-12-2023

Fudbal 0

- Cenim tu strast koju navijači "večitih" rivala imaju prema svojim klubovima - poručuje brzonogi napadač crno-belih!

Aldo Kalulu
FK Partizan

Aldo Kalulu, potpisao je letos ugovor na tri godine sa klubom iz Humske. Doskorašnji defanzivac Sošoa jedno je od najzvučnijih pojačanja crno-belih u letnjem prelaznom roku. 

Rođen je u Lionu, u čijoj fudbalskoj akademiji je počeo karijeru. Reprezentativac je Demokratske republike Kongo. Odlikuje ga velika brzina, igra na poziciji centralnog, ali i krilnog napadača.

Igrao je za Lion, odakle su ga slali na pozajmice u Ren i Sošo.

Nakon toga je otišao u Bazel, gde je igrao tri sezone, da bi jednu proveo u engleskom Čempionšipu, u dresu Svonsija. 

Aldo Kalulu Alo/ Marko Metlaš
 

 

Bivši je omladinski reprezentativac Francuske, a za DR Kongo debitovao je 24. marta 2023. godine na Afričkom kupu nacija. 

SALDANJA POSLAO PORUKU "GROBARIMA" NA SRPSKOM Otkrio da li ostaje u Partizanu

Njegova dva mlađa brata, Žedeon i Pjer, takođe, profesionalno se bave fudbalom. Prvi igra na mestu desnog beka i član je Lorijena, a drugi i najmlađi je član slavnog Milana. 

U sklopu novogodišnjeg intervjua, Aldo Kalulu je govorio za Alo! o svom dolasku u Partizan, rivalitetu sa najvećim rivalom Crvenom zvezdom, boravku u Beogradu i generalno o Srbiji i srpskom fudbalu.  

Pre nego što si došao u Partizan, da li si čuo za ovaj klub i šta je odlučilo da zaigraš u njemu? 

- Dosta sam slušao o rivalitetu između Zvezde i Partizana. Mnogo toga sam čuo o tom "večitom derbiju. Dopada mi se to što Partizan želi ponovo da se vrati i osvoji šampionsku titulu u državi. Dopada mi se takav način razmišljanja. Zato sam ovde. Oba tima su dominantna u državi. Moj brat, koji igra za Milan, imao je priliku da igra protiv Crvene zvezde pre tri godine u Ligi Evrope. Dosta mi je pričao o atmsoferi sa te utakmice. Generalno, cenim tu strast koju navijači obe ekipe imaju prema svojim timovima. To je zaista nešto neverovatno što odlikuje ove klubove u Srbiji.

Aldo Kalulu Alo/ Marko Metlaš
 

Kako su saigrači reagovali kada si došao u Partizan? Da li si znao nekog od njih?

- Jedini koga sam znao kada sam došao ovde je bio Frenk Kanute. Igrao sam sa njim prošle godine. Rekao mi je sve o klubu, gradu, kakva je generalno situacija ovde u timu. 
Došao sam na par dana da vidim kako je ovde i zaista mi se dopalo i brzo sam odlučio da zaigram za Partizan. 

Igrao si u različitim ligama širom Evrope, u Švajcarskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji. Kako bi uporedio te lige sa srpskom? Koji je bio tvoj prvi utisak o srpskom fudbalu?

- Veoma zahtevno. Dosta dobrih igrača je iznedrio vaš fudbal. Iznenadilo me je posebno što je mnogo sjajnih igrača upravo došlo iz Srbije i to iz manjih klubova za koje do sada nisam čuo. Drugačiji tip fudbala, u odnosu na lige u kojima sam ja igrao. Ali, definitivno nije ništa manje zahtevno u odnosu na neke druge evropske lige. 

Aldo Kalulu Alo/ Marko Metlaš
 

Za kratko vreme postao si jedan od omiljenih igrača navijača. Sigurno ti nedostaje da ih vidiš na tribinama? 

- Da. Kao što sam rekao, ovde sam između ostalog i zbog te strasti koju navijači imaju prema Partizanu. Za sada dobro "guramo" u prvenstvu, pa se iskreno nadam da će to uticati i na njih da ispune stadion u budućnosti što je više moguće. 

Kako ti se čini rad sa trenerom Igorom Duljajem? 

- Uvek je motivisan da izvuče što više iz igrača. Dosta je posvećen. Trudimo se da mu uzvratimo na pravi način, dobar je čovek i trener. Apsolutno je fokusiran na svoj posao, posvećuje se svakom igraču pojedinačno, a mi naravno želimo da opravdamo njegova očekivanja i odigramo što je bolje moguće na terenu. 

Aldo Kalulu Alo/ Marko Metlaš
 

Kako ti se dopada Beograd? Sigurno si imao vremena da ga obiđeš. Da li si probao srpsku hranu?

- Sjajan grad. Što se hrane tiče, volim ćevape i kajmak. Bio sam u Francuskoj u nekoliko restorana gde se služi srpska hrana. Zaista uživam u srpskoj hrani, ali i generalno Beogradu, izuzetan grad. Uživam ovde sa suprugom i mojim psom - kaže kroz osmeh Kalulu. 

Tvoja mlađa braća takođe igraju fudbal u različitim ligama. Ko je najtalentovaniji?

- Teško pitanje. Svi smo profesionalci. Jedan od njih igra za Milan, možda on, mada, sva trojica smo profesionalci i trudimo se da igramo na najvišem mogućem nivou - nije želeo nikog da izdvaja Aldo.

Nekoliko meseci si u Srbiji. Da li znaš da kažeš nešto na srpskom?
 
- Da, naravno. Dobar dan. Dobro jutro. Dobro veče. Laku noć. Hvala. Nema načemu. Šta radiš? Kako si?

Aldo Kalulu Alo/ Marko Metlaš
 

Koji ti je najdraži meč za sada u Partizanu? 

- Zadovoljan sam kako sam odigrao protiv Vojvodine. Ali, naravno, izdvojio bih onaj meč u Kruševcu kada sam postigao prvi gol. Mada, ja nisam igrač koji toliko gleda statistiku. Gledam da doprinesem timu. Svaka utakmica mi je draga, pogotovo kada moj tim pobedi. 

Da li si imao prilike da pogledaš neku košarkašku utakmicu Partizana u "Štark Areni?" 

- Jesam. Gledao sam skoro kada su igrali protiv Milana. Bio sam sa bratom, koji igra za Milano. Takođe sa jednim prijateljem i mojom suprugom. Bili su prvi put na utakmici. Navijači su zaista neverovatni.

Aldo Kalulu Alo/ Marko Metlaš
 

Da li poznaješ nekog srpskog fudbalera?

- Uh...Pokušavam da se setim..A da, Zdravko Kuzmanović! Igrali smo zajedno u Bazelu.

S obzirom da je ovo novogodišnji intervju, da li imaš neku želju koju bi poželeo da se ostvari u 2024. godini? 

- Pre svega da Partizan ponovo osvoji državno prvenstvo. To bi zaista bilo neverovatno za nas i navijače. Čuo sam da se čeka na titulu od 2017. godine. Iskreno, to mi je primarni cilj. Naravno, zdravlje i ljubav - završio je razgovor za Alo! Aldo Kalulu u prazničnom raspoloženju. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading