KOD NJIH SE NIJE PROSLAVIO Nemanja Vidić među najvećim promašajima u istoriji ovog velikana

18:40 | 27-12-2023

Fudbal 0

Izabrani najveći promašaji slavnog kluba iz Milana u protekle 23 godine.

Nemanja Vidić
EPA

 

Često možete pročitati na internetu riječ „flop“ i Englezi, a i ostatak fudbalskog sveta njome uglavnom žele da naglase koliko je neki fudbaler bio neuspešan u određenom timu. To se naročito odnosi na dobro plaćene igrače, zvučna imena, koji su došali kao velika pojačanja, ali se ispostavilo da su veliki promašaji. Bili su poguni po kase bogatih velikana.

Gazeta delo Sport odlučila je za kraj 2023. godine obajvi najveće promašaje u velikanima Serije A u proteklih 23 godine. Imali su Juventus, Inter, Milan, Roma... svakako dobrih akvizicija, ali bilo je i velikih promašaja.

„Iako su kroz Inter prolazili veliki šampioni poput Ronalda, Eto'oa i Ibrahimovića, nije nedostajalo ni takozvanih „kanti" piše Gazeta u uvodu teksta u kojem navodi 11 najvećih promašaja Intera u periodu od 2000. godine do danas.

Nemanja Vidić EPA
 

Na golu ovog neslavnog tima je Fabian Karini, koji je 2004. godine doveden iz Juventusa, ali je za „nerazurre“ upisao samo četiri meča. Očekivanja od Urugvajca bila su velika, ali bio je potpuni promašaj.

U „kanta“ timu nalaze se i dvojica fudbalera sa Balkana. U odbrani je bivši hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko. Tokom leta 2018. godine vraćen je u Seriju A posle četiri sezone provedene u Atletiko Madridu. Plaćen je 6,5 miliona evra za pozajmicu, ali 10 meseci kasnije vraćen je u Španiju. Samo 13 puta je istrčao na teren, a zbog povreda pauzirao je 150 dana.

Još jedan Balkanac, i to kakav, uvršten je u odbranu Interovih najgorih 11. Verovali ili ne, radi se o jednom od najboljih defanzivaca u novijoj fudbalskoj istoriji, našem Nemanji Vidiću. Kao slobodan igrač u Inter je stigao u leto 2014. godine, kao 33-godišnjak, ali je imao nesuglasice sa tadašnjim trenerom Robertom Mančinijem.

Nemanja Vidić EPA
 

Srbin nikako nije bio u milosti trenera, s kojim se žučno posvađao na evropskoj utakmici protiv Seltika zbog „preblagog zagravanja“.

Njihov odnos malo se popravio krajem godine, ali sledeće sezone teška povreda udaljila je Užičanina s terena na šest meseci. Na kraju druge godine u Interu, Vidić se oprostio posle samo 27 utakmica. Nije opravdao slavne godine s Mančester junajtedom, s kojim je osvojio Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo za klubove.

Među 11 najgorih Intera u protekle 23 godine su i Gonzalo Sorondo, koji je doveden 2001. godine, potom Vratislav Greško, slovački bočmi defanzivac koji je za 14 miliona angažovan iz Bajer Leverkuzena 2000. godine.

Marcos Vampeta jedan je od najpoznatijih promašaja u istoriji Intera. Proveo je u Italiji samo osam meseci. Interesantno da ga je tada Masimo Morati doveo na nagovor slavnog Ronalda, ali nije se uklopio.

Nemanja Vidić EPA
 

„Imao je strast prema dobrom vinu i znao da je da odlazi na žurke“, opisuje ga Gazeta. Oprostio se posle samo osam mečeva, ali je imao „zaslugu“ za angažovanje slavnog Adrijana koji ga je nasledio.

Mnogi se sećaju i Jana M'Vile, koji je samo pola godine nosio dres Intera. Samo osam nastupa u Seriji A i sukob sa Mančinijem.

„Nisam mu se sviđao, siguran sam da me mrzeo“, govorio je M'Vila posle povratka u Rusiju.

Rikardo Kvarežma jedan je od najpoznatijih igrača koji je našao mesto u Interovih „najgorih 11“. Iako je bio veliki talenat, kod Žozea Murinja u Interu je bio nevidljiv. „Mou“ ga je želeo po svaku cenu, ali ispalo je loše na kraju.

Antonio Pačeko, Gabrijel Barbosa i slavni Dijego Forlan kompletiraju tim najvećih promašaja Intera u poslednje 23 godine.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading