TEKTONSKE PROMENE U SRPSKOM FUDBALU Revolucija u režiji FSS-a

15:20 | 28-12-2023

Fudbal 1

Promena koja igračima posebno ide u prilog

sport
Tanjug/Ap

Izvršni odbor FS Srbije u sednici u sredu usvojio je promenu koja se tiče se toga da će fudbaleri, kojima kasne dve plate, imati pravo na jenostrani raskid ugovora sa klubovima., a važiće i za domaće i za srane igrače.

Po ranijem pravilniku, igrač je imao obavezu da dostavi pisano upozorenje klupskoj kancelariji, uz rok od 15 dana da se propust ispravi.

-Ukoliko klub dužnik u celosti ne izmiri svoje finansijske obeveze, u roku od 15 dana od pisanog upozorenja igrača, igrač u pisanoj formi obaveštava klub o raskidu ugovora iz opravdanog razloga zbog neisplaćenih dospelih zarada i to elektronskim putem – slanjem obaveštenja na zvaničnu adresu elektronske pošte kluba, ili u pisanoj formi – slanjem obaveštenja redovnom poštom na zvaničnu adresu kluba- stoji u Pravilniku.

Ipak, tužba ne može da odloži izvršenje, pa se u tom članu 66 kaže:

-Tužba kluba ne odlaže izvršenje i igrač se može registrovati za bilo koji drugi klub. U slučaju da zarade igrača ne dospevaju na mesečnom nivou, računaće se proporcionalni odnos jednak zaradama za dva meseca. Docnja u plaćanju iznosa u barem dve mesečne zarade smatraće se opravdanim razlogom da igrač raskine ugovor, pod uslovom da je ispoštovao obevezu dostavljanja obaveštenja

Komentari(1)

Loading
Miloš

28.12.2023 22:34

A šta kad se ispostavi da trener ili igrač ne zadovolji kvalitet za koji je plAčen.Primer je Bahar koji je uništio Zvezdu a ona mora da ga plača.FSS bi trebao da štiti interese domačih klubova i igrača,a ne kojekakvih stranih kvazi fudbalera i menađera.FSS treba da obrati pažnju ko profitira kod nas od sklapanja i raskida ugovora.Od toga treba početi.