FSS ORGANIZOVAO "ZLATNU LOPTU" Piksi, Mitar i Violeta Slović dobili laskava priznanja

12:37 | 29-12-2023

Fudbal 0

Oni su pokazali najviše ove godine...

Zlatna lopta
Alo

FSS je održao svečanu ceremoniju "Zlatna lopta".

Fudbaleri Srbije su izborili plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, naš prvi EURO posle 2000. godine, a laureati od prošle godine su ponovo dobili priznanja.

Dragan Stojković Piksi je izabran za najboljeg srpskog trenera po četvrti put, a treći uzastopno, nakon što je nagradu dobio i 2016, 2021. i 2022.

OTVORIO DUŠU Piksi priznao: Ovo je moja najveća greška, morao sam da uradim jednu stvar

Aleksandar Mitrović je proglašen za najboljeg srpskog fudbalera po treći put, nakon 2018. i 2022. godine.

A "Zlatnu loptu" za najbolju fudbalerku Srbije po drugi put je dobila Violeta Slović, koja je prethodno bila laureat 2019.

FSS je predstavio planove za dalje, a prvi čovek našeg fudbala Dragan Džajić održao je govor.

- Za nama je godina koju smo čekali više od dve decenije. Srbija se plasmanom na EURO posle 24 godine vraća na mapu najboljih selekcija Evrope. Zahvaljujem se igračima, selektoru i stručnom štabu i želim im mnogo uspeha na Evropskom prvenstvu. Apsolutni respekt svim rivalima u grupi, a sa maksimalnom pripremom možemo do dobrog rezultata - rekao je predsednik FSS Dragan Džajić i posebno naglasio značaj infrastrukturnih ulaganja, uz veliku pomoć države, koja su u godini na izmaku obeležena otvaranjem novih stadiona u Loznici, Leskovcu i Zaječaru. 

Zlatna lopta Alo
 

Stojković i Violeta Slović prisustvovali su svečanoj dodeli priznanja, dok je umesto Mitrovića, koji nije mogao da dođe zbog obaveza u Al Hilalu, nagradu preuzeo njegov otac Ivica.

Na svečanosti u hotelu "Hajat" prisustvovali su brojni gosti, među kojima i ministar sporta Zoran Gajić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading