PIKSI NAKON DODELE "ZLATNE LOPTE"! EURO je poklon za fudbalsku Srbiju

14:20 | 29-12-2023

Fudbal 0

" Vratili smo fudbalsku Srbiju na evropsku mapu", rekao je selektor Srbije na dodeli "Zlatne lopte"

dragan stojkovic
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas na tradicionalnoj dodeli "Zlatne lopte" Fudbalskog saveza Srbije, da je reprezentacija uspela da fudbalsku Srbiju vrati na evropsku mapu. Fudbalski savez Srbije (FSS) uručio je danas "Zlatnu loptu" za najboljeg trenera u 2023. godini Draganu Stojkoviću.

Selektoru Srbije nagradu, koju je dobio četvrti put, uručio je član Stručnog odbora FSS Stanislav Karasi.

"Nagrada ima posebnu važnost za mene, ali je i obaveza da nastavim da se trudim da budem uspešan, da reprezentaciju prezentujem najbolje što mogu. Bez dileme ću nastaviti u tom ritmu. U martu, kada je Savez dobio novo rukovodstvo, pitali smo se šta je cilj. Cilj svih ciljeva i taj strateški zadatak je bio plasman na Evropsko prvenstvo, na kojem dugo nismo bili. Složilili smo se na sastanku da je to nešto što moramo. Vratili smo fudbalsku Srbiju na evropsku mapu. To je istorijski rezultat iz dva razloga. U pitanju je duga vremenska distanca, a druga je što ćemo pod imenom Srbija učestvovati na tako velikom takmičenju"- istakao je Stojković.

Dodao je da će 2023. godinu pamtiti kao uspešnu.

-Želim da se zahvalim kompletnom rukovodstvu FSS na podršci, na onome što je važno, a to je da imate vetar u leđa i da tu podršku istinski osetite. Hvala porodici na bezrezervnoj podršci. Hvala stručnom štabu, svim ljudima koji su brinuli o zdravlju naših igrača i da se zahvalim fudbalskoj Srbiji koja je prepoznala i verovala da možemo da idemo do kraja, da ostvarimo cilj. Plasman na EURO je poklon fudbalskoj Srbiji"- zaključio je Stojković.

 

Komentari(0)

Loading