CEPA ŠTUCNE I KRŠI PRAVILA Belingem blista u dresu Reala, ali...

06:00 | 03-01-2024

Fudbal 0

Engleski fudbaler Džud Belingem (20), koji će Srbiji biti jedna od najvećih pretnji na prvom meču EURO 2024. u Gelzenkirhenu, letos je iz Dortmunda prešao u Real, gde ove sezone blista i sigurno je u ovom trenutku najbolji igrač na svetu.

Džud Belingem
AP Photo/Joan Monfort

Belingem je postigao 13 golova na 16 utakmica španske La Lige, a madridski As objavio je zanimljivost vezanu za mladog vezistu.

Naime, Džud na svakoj utakmici Reala u La ligi ove sezone krši pravilo za koje mnogi ne znaju, a vezano je za opremu fudbalera.

Belingem redovno napravi rezove na svojim štucnama, na delu kojim one prekrivaju listove na nogama, a to nije dozvoljeno.

Pravilo La Lige glasi da igrači ne smeju na terenu biti dok nose poderanu opremu, bilo da se radi o dresovima, šorcu ili kao što je slučaj s Belingemom - štucnama.

Inače, ovakve rupe na štucnama danas „pravi“ mnogo fudbalera, a kao razlog navode to da tako smanje mogućnost za grčeve i povrede mišića.

U vođstvu La Lige očigledno se prave slepi (ima i drugih fudbalerima koji krše ovo pravilo) jer su svesni medicinskog problema koji može izazvati prisiljavanje igrača da ga poštuju.

U engleskoj Premijerligi na ovakav potez odlučili su se Bukaja Sake, Konor Galahera i Kajl Voker.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading