MARADONA ČEKA Srbin pojačava šampiona, ali nije prvi naš igrač pod Vezuvom... Da li biste se setili prvog?

07:00 | 03-01-2024

Fudbal 0

Od Piksijevog izabranika se očekuje da ostavi najdublji trag na stadionu koji nosi ime legende Napolitanaca

Lazar Samardžić
AP/Alessandro Garofalo

 

Lazar Samardžić dolazi na stadion „Dijego Armando Maradona“.

Lazar Samardžić AP/Alessandro Garofalo
 

Italijanski mediji tvrde da je transfer našeg reprezentativca iz Udinezea u Napoli gotov, što je prvak Italije i najavio objavom na društvenim mrežama. Napolitanci su, naime, čestitali fanovima Novu godinu fotkom igrača koji na leđima ima 24 (Lazarov broj među „zebrama“) koji neodoljivo podseća na Srbina rođenog u Berlinu.

Kako se navodi na Apeninima, Napoli će platiti Udinezeu 20 miliona evra (kupili ga za tri miliona! od Lajpciga), plus pet miliona kroz ostvarive bonuse, a Samardžić će potpisati ugovor na pet godina po kojem će zarađivati 2,5 miliona evra po sezoni. Viktor Osimen, primera radi, zarađuje 10 miliona, a druga zvezda tima Hviča Kvarachelija samo milion godišnje...

Pjotr Zjelinski AP/Alessandro Garofalo
 

Samardžić dolazi kao zamena za Pjotra Zjelinskog. Poljaku na leto ističe ugovor, pa bi mogao da se rastane s Napolitancima već u januaru.

Nikola Maksimović Profimedia
 

Kad potpiše ugovor, Samardžić će postati naš četvrti fudbaler pod Vezuvom. Prvi je bio Damir Stojak, koji je došao iz Vojvodine 1. januara 1998. i odigrao 14 utakmica. Jednu više u nebeskoplavom dresu je upisao Marko Perović (prolećni deo sezone 2003/04), a najduži staž je imao Nikola Maksimović. Bivši reprezentativni štoper je za dve godine (januar 2016 - januar 2018) odigrao 99 mečeva.

Komentari(0)

Loading