NEOBIČNA PRIČA LJUBIMCA "DELIJA" Nekadašnji fudbaler Zvezde sada prodaje sladoled, a nekad je pogađao protiv Partizana (FOTO)

10:45 | 04-01-2024

Fudbal 0

Ofanzivca koji je mučio odbrane protivnika, posebno su upamtili defanzivci Partizana, a i dan danas se priča o bombi u nadoknadi vremena u Humskoj 2013. godine, kada je doneo Zvezdi treću uzastopnu pobedu nad večitim rivalom.

Kadu

 

Brazilac Kadu Mendeš (37) ostao je u lepom sećanju navijačima Crvene zvezde, igrao je za crveno-bele četiri godine, a danas u rodnoj zemlji živi od prodaje sladoleda i uživa u penziji.

Kadu Mendeš živi mirnim životom u Brazilu, jer je u međuvremenu imao operacije na obe noge, pa je okačio kopačke o klin 2019. godine.

- Živim u Andradini gde sam i rođen, drugar Bazilio koji je igrao u Santosu i Palmeirasu drži školu fudbala, pa mu ja pomažem kao trener, a imam i privatan posao sa sladoledom. Lepo mi je u svakom slučaju, volim da radim sa decom i mladim ljudima - izjavio je Kadu u intervjuu za Mozzartsport.

Kadu Alo/ Marko Metlaš
 

Ofanzivca koji je mučio odbrane protivnika, posebno su upamtili defanzivci Partizana, a i dan danas se priča o bombi u nadoknadi vremena u Humskoj 2013. godine, kada  je doneo Zvezdi treću uzastopnu pobedu nad večitim rivalom.

Šampionsku titulu su osvojili crno-beli, ali zvezdaši pamte da su imali 5:0 protiv "parnog valjka" te polusezone, nakon dva puta po 2:0 u Kupu, golom Kadua bilo je 1:0 u prvenstvu.

Kadu Printscreen/Instagram
 

Istakao je da bi rado doveo sina na stadion "Rajko Mitić" da mu pokaže gde je igrao i proveo najlepše vreme svoje karijere.

- Uživao sam u svakoj utakmici za Crvenu zvezdu, posebno na "Marakani". Navijačima je sigurno najdraži gol koji sam dao Partizanu jer je to veliki rival i ja sam doneo pobedu u poslednjem minutu, ali za mene je u divnom sećanju i meč sa Renom bez obzira na poraz. Nekada sam bio dobar, nekada loš, ali za mene je period u Crvenoj zvezdi ostvarenje sna. Igrao sam u velikom klubu, sa sjajnim navijačima i to je bila velika stvar za mene. Tako bi trebalo da je svakome ko postane igrač Crvene zvezde - kaže Kadu.

Odigrao je omaleni ofanzivac u periodu od 2009. do 2013. godine ukupno 80 utakmica za Zvezdu, postigao 21 gol i dva puta osvojio Kup Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading