DA LI SE NAZIRE KRAJ KARIJERE? Pol Pogba je zarađivao 70.000 evra po minutu, a sada je u ozbiljnom haosu

14:05 | 04-01-2024

Fudbal 0

Saudijska Arabija bi mogla da mu ponudi izlaz iz noćne more, ali niko ne želi da se kocka zbog enormnog broja povreda igrača koga su svi odbacili.

Pogbu čeka duga pauza
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

 

Didie Dešan je bio vrlo jasan u svom saosećajnom stavu o fudbalskoj situaciji Pola Pogbe u svakom intervjuu i na svakoj konferenciji za štampu, ali je nedavno govorio o strahovima za bivšeg reprezentativca zbog svega što se dešava van terena.

- Volim sve svoje igrače, ali tužan sam zbog onoga što Pol živi - rekao je Dešan za „Le Parisien“ u decembru.

- Ne govorim samo o najnovijim događajima, već i o svemu što je do sada proživeo, sa ličnim problemima koji su neminovno uticali na njegove povrede.

Pogba nije igrao za Francusku više od tri godine i nastupa u finalu Lige nacija u oktobru 2021. Od tog trenutka počeli su problemi jer je postajao sve skloniji povredama.

Priča o otmici i finansijskoj uceni koju je pretrpeo verovatno je uticala i na njegov učinak na terenu i njegovo psihičko stanje. On je čovek ranjen u duši i telu, pa se čini da njegova karijera ide ka kraju.

Meniskus mu je pukao tokom Juventusove letnje turneje po SAD i uslovio je pauzu od pola godine. Po povratku treninzima nije pokazao znake fizičkog integriteta.

Iako je aktivan na društvenim mrežama, ovaj 30-godišnjak nikada nije davao, u javnosti, osećaj da je tužan. Ali, postoji zabrinutost za njega od strane saigrača i trenera Masimilijana Alegrija, a čini se da Dešanov strah proizilazi iz činjenice da je Pogba krhak i često pojavljuje nasmejan da ne bi zaplakao.

Pravi rizik od medijske implozije nakon potencijalne zabrane nakon pozitivnog testa na droge takođe povlači gubitak pratilaca, kao i rizik da mnoge kompanije odluče da više ne koriste njegov imidž.

Pogbina reputacija bi mogla biti nepovratno narušena ako ne bude u stanju da uspešno uloži žalbu na moguću sankciju. Velika razlika u odnosu na period kada je imao 21 godinu i bio talenat o kome se mnogo pisalo, a deca su stajala u redovima kako bi dobila autogam.

Ponuda kluba iz saudijske Pro lige mogla bi da preokrene stvari ako Pogba bude primoran da odsluži zabranu, iako bi njegova nedavna statistika negativno uticala na svakog potencijalnog kupca.

Pogba je 425 dana bio povređen tokom 18 meseci, propustio je 84 utakmice uz akumulaciju bezbroj manjih povreda koje su njegov povratak u Italiju iz Mančester junajteda učinili katastrofalnim. Po tim brojevima, u poslednje tri godine, Pogba bi se iskrenije mogao opisati kao bivši fudbaler sa kojim se Juventus kockao i - izgubio.

Bez naknade za transfer, Juventusovo ponovno potpisivanje Pogbe izgleda kao vežba nostalgije, ali čak i besplatni potez mogao bi se oceniti kao neuspeh, jer je čak i drugi golman kluba Matija Perin igrao više minuta od reprezentativca Francuske.

Ako iz Saudijska Arabija ne dobije ponudu Pogba rizikuje da doživi kolaps, a čini se da je definitivno ugasio karijeru u Evropi odigravšiu 28 minuta za Juventus protiv Empolija pre nego što je zamenjen zbog povrede mišića. U Seriji A nema igrača sa tako velikim brojem propuštenih utakmica zbog povrede.

Čak je i teška povreda kolena njegovog saigrača Federika Kjeze dovela do toga da se igrač brže vratio na teren, a da nije imao obnavljanja povrede. Za njegovih ukupno 216 minuta, Pogbina preterana plata koštala je klub blizu 70.000 evra po minutu s obzirom na to da nikada nije odigrao ceo meč. Ali od njegove doping suspenzije, Juventus mu je smanjio platu, a Pogba više ne predstavlja finansijski teret za ekipu.

Zahtev za četvorogodišnju suspenziju od strane Antidoping tužilaštva još je jedna rana na igraču koji je već prošao niz suđenja. Pogba sada izgleda kao čovek, koji vodi tihu bitku nakon što je često bio na naslovnim stranama u međunarodnim medijima.

Postoji i nepravednost u njegovoj situaciji: Pogba je pravio greške naivnosti u različitim trenucima svoje karijere, ali on nije čudovište, i oni koji su imali profesionalnu korist od njega ne bi trebalo da ga sada napuste.

U Italiji je bilo toliko ludila oko njega, tračeva i kritika, ali danas kao da nikada nije bio igrač Juventusa i ovo mora da ga strahovito boli.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading