BRUKA ŠAMPIONA Napoli deklasiran u Torinu, "bikovi" se poigravali

17:46 | 07-01-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Torina pobedili su šampiona Napoli rezultatom 3:0 u meču 19. kola Serije A, dok je Lacio kao gost savladao Udineze 2:1

FK Napoli
EPA/FELICE DE MARTINO

 

Antonio Sanabrija je u 43. minutu doveo Torino u vođstvo i tako nagovestio novi težak dan za Napolitance. Kad je u 50. minutu Napoli ostao sa desetoricom, posle isključenja Paskvalea Mazokija, bilo je jasno da će tri boda ostati u Torinu.

Nikola Vlašić je povećao na 2:0 u 52. minutu, a ponovo je asistent, kao i kod prvog gola, bio Duvan Zapata. Konačnih 3:0 postavio je Alesandro Bonđorno u 66. minutu. Gol Torina čuvao je Vanja Milinković-Savić, a Ivan Ilić je igrao do 90. minuta, dok Nemanja Radonjić nije bio u protokolu.

Napoli je posle novog neuspeha pao na deveto mesto sa 28 bodova, čak pet manje od Fjorentine, koja je na poziciji koja vodi direktno u Ligu šampiona. Torino je pobedom stigao na 10. mesto, sa samo bodom manje od današnjeg rivala. U drugom meču odigranom u istom terminu, Lacio je kao gost savladao Udineze.

Luka Pelegrini je u 12. minutu doveo goste u vođstvo, ali je poravnao Valas u 59. minutu. Pobedu Laciju doneo je Matijas Vesino golom u 76. minutu. Lazar Samardžić je meč odgledao sa klupe domaćina. Lacio je pobedom zadržao korak u trci za plasman u Ligu šampiona, šesti je sa 30 bodova.

Udineze je posle poraza ostao 16, sa samo tri boda više od Verone koja je prva u zoni ispadanja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading