ZVEZDA IMA "NOVOG PAVKOVA" Mladi napadač crveno-belih rešetao mreže tokom jeseni, a sada se nada pozivu Milojevića: Na meni je da radim i zaslužim šansu

07:55 | 09-01-2024

Fudbal 0

Mladi napadač rezimirao je uspešnu 2023. godinu, ali i otkrio kakve želje ima za 2024.

Aleksandar Kahvić
Marko Metlaš/Alo

 

Fudbaleri Crvene zvezde iz godine u godinu iz omladinske škole uvode neka nova lica u prvi tim. Nedavno smo svedočili takvom slučaju kada su u pitanju Jovan Mijatović, Kosta Nedeljković, Jovan Šljivić... Naravno, tih momaka ima još mnogo.

Jedan od onih koji su uveliko već počeli da se nameću, napadač zbog kog je Barah Bahar dolazio na utakmice OFK Beograda, jeste Aleksandar Kahvić (19). Talentovani omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine u mlađim kategorijama je skrenuo pažnju na sebe.

Stigao je 2019. godine na "Marakanu" iz Akademije fudbala Sporting, a nedugo nakon toga postigao osam golova na jednom meču. Kasnije bio najbolji igrač Zvezde na Turniru prijateljstva na Zlatiboru što mu je omogućilo odlazak na "usavršavanje" u Makabi iz Haife. 

Aleksandar Kahvić Marko Metlaš/Alo
 

Iz Izraela se vratio pravo u seniorski fudbal. Zaigrao za OFK Beograd i postigao devet golova na pet utakmica, a onda... Povreda je pokvarila utisak. Međutim, mladi Kahvić u razgovoru za Sport.alo ističe da je spreman za nove izazove koji ga čekaju, a to je Superliga jer je dogovorio odlazak na pozajmicu u redove Železničara iz Pančeva.

Prethodna 2023. mogla je da bude godina iz snova za tebe. Sjajno si otvorio sezonu u OFK Beogradu, postao najbolji strelac lige, ušao u sjajnu formu, a onda se desila povreda. Da li je ona pokvarila opšti utisak ili si generalno zadovoljan godinom iza nas?

- Iskreno, zadovoljan sam kako je prošla 2023. godina. Bio sam u Izraelu, osetio njihov fudbal, vratio se u Srbiju i konačno zaigrao u seniorskoj konkurenciji. Dobro sam počeo, ali me je povreda malo poremetila. Neplanski se sve odužilo, ali sam se sada oporavio i spreman dočekujem nove izazove.

Bio si glavna tema domaće fudbalske scene na početku sezone, dolazio je i Barak Bahar da te gleda, da li vidiš sebe uskoro u prvom timu Zvezde?

- Da, Bahar jeste dolazio da prati partije OFK Beograda, između ostalog i moje partije. Znate kako, moj moto je da radim na sebi i iz dana u dan budem sve bolji. Ako zaslužim, poziv u prvi tim Zvezde će doći, ali svakako da bih voleo da se to jednog dana desi. Nadam se pozivu na neke od priprema u budućnosti, ali o tome odlučuje uprava i trener. Na meni je da radim i zaslužim poziv.

Aleksandar Kahvić Marko Metlaš/Alo
 

Mnogi navijači Zvezde gledaju na tebe kao na "novog Pavkova", zbog tvoje visine i sličnog načina igre, kako ti to komentarišeš?

- Možda podsećamo stilom igre jedan na drugog, ali ja iskreno ne gledam ko šta priča i piše o meni, bilo da je to pozitivno ili negativno. Ne baziram se mnogo na to, ostavljam sve iza sebe. Ljudi šta pišu i komentarišu, to je njihova stvar, ja ćutim i radim.

Već igraš za omladinsku selekciju Bosne i Hercegovine, nadaš li se uskoro pozivu u A reprezentaciju?

- Preskočio sam dve utakmice omladinske reprezentacije zbog povrede. Iskreno, nadam se pozivu u seniorsku selekciju, ali treba još dosta da pokažem i da se nametnem selektoru. Konkurencija je jaka, tu je dosta dobrih momaka. Na meni je da radim i da se borim za svoje mesto.

Proveo si pola godine u Makabiju iz Haife, koliko ti je pomoglo to iskustvo i da li bi rekao da je dolazak u OFK Beograd pun pogodak?

- Dosta mi je pomogao odlazak u Haifu. Upoznao sam se sa njihovim sistemom rada, iznenadio se kada sam video kakvi su treninzi, kakvi su igrači... dosta je liga jača od omladinske u Srbiji. Nisam se najbolje snašao u početku, bilo mi je potrebno malo vremena, ali sam se uklopio, stigle su dobre partije, golovi... To mi je bila sjajna uvertira pred ulazak u seniorski fudbal i dolazak u OFK Beograd.

Ako moraš da izabereš jednu želju za 2024. godinu, koja bi to bila?

- Moja želja je da me povrede samo zaobiđu, da se što manje povređujem, ako je moguće da se to ne dešava. Kao i svaki napadač, imam želju i da postižem što više golova, tako da bih izabrao te dve želje za 2024. godinu. 

Poslednji izazov pred ulazak u prvi tim - dokazivanje u Superligi

Aleksandar Kahvić Marko Metlaš/Alo
 

Čini se da su odgovorni u Ljutice Bogdana prepoznali da bi Aleksandar Kahvić mogao da dobije šansu u prvom timu. Prvi test i debi u seniorskom fudbalu je uspešno položio noseći dres OFK Beograda u Prvoj ligi Srbije. 

Sada sledi onaj poslednji, finalni.

Naime, Kahvić je dogovorio pozajmicu u ekipu Železničara iz Pančeva. Reprezentativac Bosne i Hercegovine provešće narednih šest meseci noseći dres novog člana Superlige gde će pokušati da pokaže da je spreman za prvi tim srpskog šampiona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading