VELIKO POJAČANJE NA "ČAIRU" Zlatni orlić pojačao Radnički, bio je strelac gola kojim je Srbija osvojila Evropsko prvenstvo

19:26 | 08-01-2024

Fudbal 0

Srpski fudbaler Andrija Luković potpisao je danas za niški Radnički, potvđeno je klupskim saopštenjem.

Andrija Luković
Marko Metlaš/Alo

 

Vezista rođen 1994. godine, sa bogatim internacionalnim iskustvom, na Čair je došao iz azerbejdžanske Zire, sa kojom je nedavno raskinuo ugovor.

Luković je ponikao u Radu, gde je posle partija u mlađim selekcijama zaigrao i u seniorskom timu. Usledili su transferi u holandski PSV, Crvenu zvezdu, pa Voždovac, u kome je na 59 utakmica postigao 16 golova i zabeležio šest asistencija. Usledio je transfer u poljski Rakov, pa selidba u Portugaliju gde je nastupao za tamošnje superligaše – Famalikao i Belenenseš.

Prethodnu sezonu odigrao je u ekipi Zira iz Azerbejdžana. Svojevremeno je igrao za sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije, a bio je član i zlatne generacije omladinske reprezentacije Srbije, koja je osvojila Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2013. godine. Bio je strelac pobedonosnog pogotka u finalnoj utakmici protiv Francuske.

Luković je treće pojačanje Nišlija za drugi deo sezone, pre njega u klub su stigli Kamerunac Kolins Fai i Semir Smajlagić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading