Dragan Džajić se oprostio od Bekenbauera i otkrio zašto Kajzerov sin nije ostao u Zvezdi

20:19 | 08-01-2024

Fudbal 0

Fudbalski svet se oprošta od slavnog Nemca

Džajić
ALO/Aleksandar Nalbantjan

Dragan Džajić, predsednik FSS, izjavio je da je Franc Bekenbauer jedan od najboljih fudbalera u istoriji.

Džajić je istakao da je znao da je popularni Kajzer bolestan.

- Znao sam da je bolestan. Pre svega prvo na šta pomislim je da mi je žao. Mada već sam čuo da je jako bolestan. Upoznao sam ga 68. godine u timu sveta, posle smo imali česte reprezentativne i prijateljske susrete. Posle sam ga viđao i privatno, dolazio je on ovde i u Beograd. Mnogo mi je žao što se to dogodilo. On je bio jedan pravi gospodin u pravom smislu reči. Tako je i delovao na terenu, imao je to gospodsko ponašanje, bio je specifičan kao igrač odmah ga primetite. Iako je bio odbrambeni igrač, on je sigurno jedan od najboljih igrača ikada na svetu - rekao je Džajić u razgovoru za "Telegraf".

Njih dvojica su i igrali jedan protiv drugog.

- Pamtim te duele, prijateljsku utakmicu sa Bajernom, pa 74. najbolje poluvreme reprezentacije. Oni su bili tada izuzetno jaki. Bila je jedna selekcija evropska na oproštaju Uve Selera igrali smo zajedno u istom dresu... Moj neki susret sa njim je uvek bio pozitivan - nastavio je Džajić.

 

Otkako je preminio njegov sin Stefan 2015. godine, njegovo zdravstveno stanje se konstantno pogoršavalo.Stefan je 1990. kratko vreme proveo u Crvenoj zvezdi.

- Da, da, da. Oni liče ovako i po trčanju i svemu. Čovek je odigrao jednu trening utakmicu. Evo šta je razlog što nije ostao. U to vreme je došao Belodedić u Zvezdu, a to su iste pozicije. Prvo, meni je bilo drago što je on izabrao Zvezdu i što je hteo da igra u Zvezdi. Verovatno se konsultovao sa ocem, ali mislim, bio bi greh ovo što sam znao Bekenbauera da ne igra. On je bio igrač koji je hteo da igra i da napreduje, ali mislim da se na toj poziciji upravo poklapao sa Belodedićem, a zna se ko je Belodedić, pa da se iz tog razloga nije zadržao. Inače, sve drugo je bilo... Da nije u tom trenutku došao Belodedić verovatno bi ga angažovali, jer on je u tom trenutku bio jedno veliko ime i mamac za publiku - zaključio je Džajić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading