PETRIĆ KRISTALNO JASAN Čuki sam ostao dužan, Evropa je cilj

18:00 | 09-01-2024

Fudbal 0

Ostao je i klub dužan meni, ne u finansijskom smisu, objašnjava novi trener "brđana"

Gordan Petrić
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Bezmalo godinu dana Gordana Petrića nije bilo u srpskom fudbalu nakon što je napustio kormilo Partizana. Vreme za povratak je došlo, a slavni srpski reprezentativac u narednom periodu sedeće na klupi Čukaričkog. 

Petrić je treći trener "brđana" ove sezone, a na Banovo brdo vraća se nakon osam godina. On je na klupi Čukaričkog sedeo i 2016. kada se zadržao na samo 13 utakmica. 

- U prvom mandatu sam završavao licencu i jedan od razloga što sam ponovo ovde je što mislim da sa ostao dužan klubu, i klub meni. Ne u finansijskom smislu, nego da pokažem koliko mogu. Znam dobro situaciju, igrače takođe, sa nekoliko njih sam radio u prvom mandatu“ rekao je Petrić. - Prošli put kad sam preuzimao ekipu dosta igrača je odlazilo i dolazilo, sada nije tako. Mnogo je bolja situacija, dosta mladih igrača i ne očekuju se velike promene - jasan je na predstavljanju bio Gordan Petrić. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iako iza "brđana" nije preterano uspešna jesen Gordan Petrić najavljuje viskoe ambicije tokom prolećnog dela sezone, a kao glavni cilj zacrtan je plasman u Evropu. 

- Uslov se zna, to je Evropa. Ne mislim da samo Čukarički gleda tako, nego i svi ostali klubovi poput TSC, Vojvodine, Novog Pazara i biće zanimljivo do kraja. Prilično je ujednačena liga i svi klubovi su tu negde. Nisam iznenađen stanjem na tabeli. Partizan je imao mogućnost da se odmara i pred kraj je pokazao karakter. Namestio se, doveo dosta novih igrača. Ništa nije gotovo ima još do plej-ofa, duga je ovo sezona. Partizan je imao više vremena, a sa druge strane Zvezda teret Evrope i to se videlo - dodao je novi trener Čukaričkog. 

NOVI ANGAŽMAN Gordan Petrić postaje šef stručnog štaba superligaša

Dodaje Petrić da će šansu za plasman u evropske kvalifikacije njegovi izabranici moći da izbore i kroz Kup Srbije. Ističe novi trener "brđana" da je gledao Čukarički u Evropi te da je bilo mečeva na kojima je falilo i sreće. 

- Znamo da je Čukarički igrao Evropu, a videlo se koliko je teško bilo igrati na dva fronta. Nadam se da sada kada se igra jedan meč sedmično, da će biti svežija ekipa i da ćemo dobijati one utakmice, koje bi trebalo da dobijamo. Čeka nas i borba u Kupu, Vojvodina razmišlja slično kao i mi, da i ona želi polufinal. Gledao sam utakmice svih klubova koji su igrali u Evropi. Bilo je mečeva na kojima Čukarički nije imao sreće. Kao zemlja smo izgubili to što smo nekad imali, a bili smo tehnički potkovaniji. To lepo izgleda u našem prvenstvu, ali kad izađete u Evropu, oseti se razlika. Ako niste bar tehnički potkovani, kad dođe ozbiljan rival to se vidi posle deset minuta. Za rad na takvim stvarima uvek mora da se nađe vremena. U našoj ligi samo tri ili četiri ekipe mogu da promene nešto i iznenade vas. Sve ovo ostalo je uglavnom isto - uveren je bivši trener Partizana.

Za kraj, dotakao se Gordan Petrić i predstojećeg prelaznog roka. Za sada je Banovo brdo napustio samo Sandej Adetunđi, ali se očekuje još nekoliko transfera u Čukaričkom. 

- Potrebno je animirati 25 igrača. Logično, ne mogu svi da igraju, da dobiju istu minutažu. U nekim drugim klubovima znate ko su 13 ili 14 igrača, ali ovde su svi, zaista, podjednaki. Čukarički je privatan klub i u razgovoru sa direktorom Matijaševićem sam rekao da su oni ti koji određuju dolaske i odlaske. Naravno da ću dati završu reč kad stigne neka ponuda - podvukao je Čukarički. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading