ABER IZ ITALIJE Kostić se iz Juventusa seli u Saudijsku Arabiju

14:26 | 10-01-2024

Fudbal 0

Reprezentativac Srbije bi mogao ove zime da napusti Juventus

Filip Kostić
EPA

Trenutno su u Juventusu dvojica srpskih reprezentativaca - Dušan Vlahović i Filip Kostić. Ipak, tokom zime bi ovaj drugi mogao da napusti torinskog giganta.

Nije prvi put da se pominje mogućnost da 31-godišnjak ode iz Torina. Samo, čini se, ovog puta su argumenti daleko ubedljiviji.

Kako piše ugledna Gazzetta delo Sport, trener Masimiljano Alegri ne računa ozbiljno na Kostića i dao je sportskom direktoru Kristijanu Đuntoliju nalog da pronađe rešenje za status Srbina.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Javili su se klubovi iz Saudijske Arabije (mada se ne navodi konkretno koji) koji su imali dobra iskustva sa Aleksandrom Mitrovićem i Sergejom Milinkovićem Savićem i rado bi još jednog "orla" videli u tamošnjoj Pro ligi.

Štaviše, ugledni italijanski list je uveren da će u narednih nekoliko dana stići i konkretna ponuda sa Bliskog istoka za Kostića i koja bi mogla da bude i prihvaćena.

Juventus je već pikirao zamenu za reprezentativca Srbije. Radi se o Federiku Bernardeskiju koji je već nosio dres "stare dame" dok nije otišao u Toronto kao slobodan igrač.

Pitanje je samo po kojoj formuli bi Juventus mogao da dođe do igrača čija je trenutna tržišna vrednost 5.000.000 evra prema uglednom Transfermarktu.

Zanimljivo je i da se Bernardeski bolje snalazi po desnoj aut liniji (za razliku od Kostića kojem je leva strana terena prirodnija) što znači da bi Alegri levo računao na mlade Andreu Kambijasa i Samjuela Ilinga juniora.

Za Kostića više, po svemu sudeći, u Juventusu nema mesta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading