A GDE JE OVDE ĐOKOVIĆ Vilander vidi Novakovog ljutog rivala kao najvećeg ikada

13:05 | 11-01-2024

Tenis 0

Mats Vilander "zaboravio" Đoković i smatra Nadala za najvećeg tenisera ikada

Mats Vilander
EPA-EFE/ATIENZA

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander izjavio je danas da je Španac Rafael Nadal možda najbitniji igrač u istoriji ovog sporta, prenosi Jurosport.

Nadal je pre četiri dana saopštio da zbog povrede neće igrati na Australijan openu. Španac se vratio na teren prošle nedelje posle skoro godinu dana pauze na turniru u Brizbejnu gde je eliminisan u četvrtfinalu od Džordana Tompsona.

Nadal je u karijeri osvojio 22 grend slem titule, a ova sezona bi mogla da bude poslednja u karijeri španskog tenisera.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Vilander je podsetio da je švajcarski teniser Rodžer Federer završio igračku karijeru na Rod Lejver kupu 2022. godine u Londonu u dublu sa Nadalom.

- Želim da Nadal dobije šansu da se oprosti od tenisa na način na koji on to želi. Nisam siguran kako bi taj oproštaj trebalo da izgleda. A povrede zaista nisu trenutno fer prema njemu. Bilo bi lepo da ga vidimo zdravog na Rolan Garosu. Možda da odigra makar još jednom, a možda i pobedi na nekoliko mečeva, a onda da izgubi od nekog velikog igrača, recimo Novaka Đokovića. Nadamo se čudima, a ona su retka u teniskom sportu - rekao je Vilander.

On je rekao da je pratio nastup Nadala prošle nedelje na ATP turniru u Brizbejnu.

- Nadal je igrao briljantno i sa mnogo strasti. Video sam Nadala koji se znoji dok u Brizbejnu propušta meč lopte protiv Tompsona. To je nešto što ću da pamtim, ne vest da zbog povrede odustaje od Australijan opena. Jednostavno, on je jedan od najvećih igrača u istoriji, a možda i najbitniji igrač, profesionalac u istoriji tenisa - zaključio je Vilander.

Australijan open je na programu od 14. do 28. januara.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading