VELIKA POJAČANJA U NOVOM SADU Nekadašnje dete Zvezde pojačalo Vojvodinu

17:25 | 13-01-2024

Fudbal 0

Dva pojačanja u jednom danu.

Vukan Savićević
Marko Metlaš/Alo

 

Dragan Rosić i Vukan Savićević su prva pojačanja Vojvodine u zimskom prelaznom roku!

Dosadašnji golman niškog Radničkog, Dragan Rosić rođen je 22. septembra 1996. godine u Užicu, a ponikao je u lokalnom klubu Jedinstvo Putevi. Od 2016. do 2019. godine bio je član Mladosti iz Lučana, iz koje je tokom 2017. bio na pozajmici u Kolubari.

Veliki inostrani transfer ostvario je 2019. godine kada je prošao u špansku Almeriju, ali je andaluzijskog kluba išao na nove pozajmice u – Seltu B, Fuenlabradu i Albasete. Nakon trogodišnjeg iskustva u Španiji, leta 2022. godine vratio se u srpski fudbal, pošto je potpisao za Radnički.

Tokom protekle dve sezone bio je jedan od najbolje ocenjenih golmana Mocart Bet Super lige Srbije, zbog čega je postao i kapiten Radničkog. On je potpisao ugovor na tri godine i izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska na „Karađorđe“.

– Ja sam odmah prihvatio ponudu Vojvodine, posle je teži deo bio da se klubovi dogovore, srećom, i to je dobro prošlo. Došao sam ovde da ispunim velike ambicije kluba i navijača i da pomognem ekipi da pobeđuje i veliko mi je zadovoljstvo što sam potpisao za Vojvodinu – istakao je Rosić.

Osim Rosića, novi član Vojvodine je i vezista Vukan Savićević. On je rođen 29. januara 1994. godine u Beogradu, ponikao je u Crvenoj zvezdi, iz koje je leta 2015. prešao u Slovan iz Bratislave. Nakon nepune četiri sezone u Slovanu, prešao je u Vislu iz Krakova, a potom se leta 2020. preselio u Tursku gde je nastupao za Samsunspor i svoj poslednji klub – Giresunspor.

Savićević u Vojvodinu stiže kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na dve i po godine.

– Prva ponuda koja mi je stigla bila je od Vojvodine pre nešto manje od mesec dana i nešto sam osetio, da treba da se vratim u Srbiju i to u jedan klub kao što je Vojvodina. Voša je najstariji srpski klub, sa bogatom tradicijom i čast mi je što sam došao. Iako mnogi u mom okruženju nisu bili za moj povratak u srpski fudbal, ja sam pratio svoj osećaj i odlučio sam da se vratim. Srećan sam što sam došao i što sam potpisao za Vojvodinu, jer sam sa nekoliko strana čuo da klub sada gaji velike ambicije i to je takođe prelomilo da dođem. Nadam se da ćemo pobeđivati tokom proleća i da ćemo se na leto kroz kvalifikacije plasirati i u Evropu – rekao je Vukan Savićević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading