PROMETNO NA ČIKA DAČI Šumadinci doveli pojačanja iz Premijer lige!

06:30 | 16-01-2024

Fudbal 0

Radnički počeo pripreme za prolećni deo sezone, a u juriš na plej-of krenuće u osetno iznenjenom sastavu

Mehmed Ćosić
AP/Marcio Jose Sanchez

 

Redove Radničkog prvi je pojačao desni bek Mehmed Ćosić (26), koji je karijeru započeo u Slobodi iz Tuzle, a afirmisao u mostarskom Veležu, kad je Mostarce vodio sadašnji trener kragujevačkog tima Feđa Dudić.

Mehmed Ćosić FK Radnički Kragujevac
 

Za Velež je odigrao 177 utakmica, a iako je defanzivac postigao je 11 i „spakovao“ 20 golova. Igrao je i za Kolubaru iz Lazarevca i sarajevski Željezničar. Iz Želje i dolazi kao želja Dudića. Jednom je nosio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tomislav Dadić FK Radnički Kragujevac
 

Tim iz grada na Lepenici pojačao je i Tomislav Dadić (26), doskorašnji levi bek Širokog Brijega, člana Premijer lige BiH. Pre toga je igrao za Posušje i nekoliko hrvatskih klubova. Za njegov dolazak, takođe, bilo je presudno što ga Dudić poznaje iz bosanskog prvenstva.

Feđa Dudić EPA/FEHIM DEMIR
 

Međutim, ima i kretanja u suprotnom smeru. Iz Radničkog su otišli Filip Pajović, Nikola Grbović i Enok Engbeslo, s kojima je sporazumno raskinut ugovor.

Nikola Miličić Alo!/Marko Metlaš
 

Čeka se potvrda za Miličića

U Radničkom, takođe, kažu da su pred izlaznim vratima Aleksandar Popović i Vasilije Đurić, a više klubova žele da ih pojačaju Stefan Čolović i Džovri Činedu, tako da bi Šumadinci mogli i da nešto ućare od obeštećenja. Iako su se pojavile informacije da je prelazak mladog Nikole Miličića u Partizan gotova stvar, u kragujevačkom klubu se, zasad, ne izjašnjavaju na tu temu.

Na sajtu kluba objavljen je i odlazak Entonija Izučukvua, kojem je istekao ugovor, iako je bilo informacija da će Kragujevčani nastojati da zadrže ovog igrača, koji je odigrao značajnu ulogu u begu tima s dna tabele.

Komentari(0)

Loading