JOŠ JEDAN KOREJAC U SUPERLIGI Čukarički doveo fudbalera iz Azije kome je Kolarov idol

12:25 | 16-01-2024

Fudbal 0

Momak rođen 22. jula 2004. godine član je Daegua, iz kojeg je stigao u Čukarički na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa.

FK Čukarički
EPA

 

Čukarički je angažovao još jedno pojačanje za prolećni deo sezone, iz Južne Koreje stigao je ofanzivni vezista Đi-Un Jo.  

Momak rođen 22. jula 2004. godine član je Daegua, iz kojeg je stigao u Čukarički na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa.

- Ovaj momak u Čukarički dolazi na preporuku Dejana Damjanovića, koji je dugo vremena proveo igrajući fudbal na visokom nivou u Južnoj Koreji. Pogledali smo ga, prepoznali talenat, biće ovde na pozajmici godinu dana, uz pravo da ga potom i otkupimo. Igra na poziciji boćnog ofanzivnog veznog, u poslednje vreme popularno „vinger“ – kazao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Đi-Un Jo je već zadužio dres sa brojem 13, odradio je testove u Zavodu za sport i medicinu rada, a putovaće sa ekipom na zimske pripreme na Kipar.

- Čuo sam ranije za srpsku ligu, s obzirom na to da su dva igrača iz Južne Koreje u ovoj zemlji, Hvang je član Crvene zvezde, a Jin-Ho Jo Novog Pazara. Predočeno mi je da Čukarički voli mlade igrače i da im daje šansu, zadovoljstvo mi je što sam postao član ovog kluba. Želim da se dokazujem u evropskom fudbalu, smatram da je ovo prvi i trenutno najbolji mogući korak zamene u tom smeru - kazao je Jo.

Pomenuo je potom i dvojicu idola, jedan od njih je Srbin.

- Aleksandar Kolarov. Znam i da je tokom karijere igrao za Čukarički - rekao je novajlija u timu Čukaričkog.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading