ROLERKOSTER NA MILOJEVOM DEBIJU Zvezda preokretom do prve kiparske pobede

17:50 | 17-01-2024

Fudbal 0

Crveno-beli nisu ostavili najbolji utisak na prvoj pripremnoj utakmici protiv kiparskog drugoligaša.

Vladan Milojević
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Odabrala je Crvena zvezda kiparskog drugoligaša Akritas Hloraku kao prvog protivnika na startu priprema na Kipru. Pravi rolerkoster je viđen i pobeda crveno-belih posle preokreta - 3:2.

Na drugom debiju Vladana Milojevića se videlo da će pred Zvezdinim "Klark Kentom" biti težak zadatak da naštimuje sve linije tima i da crveno-beli u drugom delu sezone izgledaju daleko bolje nego u prvom.

Odlučio je Milojević da na početku meča počne sa formacijom 4-2-3-1 i šansu ukaže: Glazeru - Nikoliću, Spajiću, Dragoviću, Radojeviću - Stameniću, Kangi - Olajinki, Kataiju, Lučiću - Endiajeu. 

Odlično je Zvezda započela meč. Povela je već u osmom minutu utakmice i to golom Aleksandra Kataija sa penala. 

Piter Olajinka utrčao u kazneni prostor sa desne strane, jedan od defanzivaca kiparskog drugoligaša ga je neoprezno oborio, a sudija je odmah pokazao da je to penal. 

Jeste Zvezda kvalitetniji tim i imala je inicijativu tokom prvog dela igre, ali se sve raspalo kada je Akritas izjednačio.

Igrao se 34. minut. kada je Vlad Fratea napravio izuzetan dribling na ivici kaznenog prostora Zvezde, a zatim sa petanestak metara uputio udarac gde je lopta zakačila nekog od igrača srpskog tima i prevarila Omrija Glazera.

Nažalost, samo tri minuta kasnije je Zvezda primila novi gol. Ovoga puta iz kontranapada preko Tjernoa Barija koji je doneo nominalnom domaćinu prednost na poluvremenu.

Posegao je Vladan Milojević za izmenama na poluvremenu i na isteku časa igre je to donelo rezultat. Malokrvnost Zvezde je razbio Stefan Mitrović.

Iskoristio je brzonogi fudbaler udarac Aleksandra Kahvića, povučenog iz OFK Beograda za ove pripreme, i skrenuo loptu u mrežu.

Prodala je Zvezda tokom ovog prelaznog roka Kostu Nedeljkovića. Blizu odlaska je i Jovan Mijatović, ali je još jednom demonstrirano kakvo bogatstvo imaju crveno-beli u mladim igračima.

U tom 89. minutu su Jovan Šljivić i Nikola Knežević bili potpisnici pogotka srpskog šampiona. Prvi je centrirao sa desne strane, a drugi loptu sproveo u mrežu za potpuni preokret Zvezde i premijernu pobedu na pripremama.

 

Naredni proveru će Zvezda imati već za tri dana protiv mađarskog Zalaegersega.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading