REČI KOJE SU SE ČEKALE Kralj otkrio da li Partizan prodaje Saldanju

12:35 | 20-01-2024

Fudbal 0

Sportski direktor Partizana otkrio planove crno-belih do kraja zimske transfer pijace.

Ivica Kralj
Marko Metlaš/Alo

Odjeknula je juče vest da bi Korejac Jung-jun Goh trebalo da postane novi igrač Partizana. O toj i mnogim drugim temama je govorio sportski direktor Partizana, Ivica Kralj.

On je za početak istakao da je tačno da su pregovori sa 22-godišnjim igračem u završnoj fazi.

- Sa Gohom pregovaramo. Ušli smo u razgovore još pre šest-sedam meseci, međutim, tada nismo uspeli da završimo transfer. Sada smo blizu, no da ne pričamo previše dok se ne potpiše. Na dobrom je putu, ali kada bude potpis, onda će i zvanično biti naš član.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kako se ranije moglo čuti, crno-beli će za njegovo dovođenje morati da plate 1.200.000 evra. Kralj nije želeo o konkretnim ciframa, ali je potvrdio da će veliki novac biti izdvojen.

- U pitanju je ozbiljno pojačanje, ali igrač njegovih kvaliteta zaslužuje tako nešto. Goh igra ofanzivnog veznog i bočnog napadača, smatram da će biti ozbiljno pojačanje za Partizan.

Što se tiče Leonarda Ovusua, on je potpisao ugovor sa crno-belima i uskoro će put Larnake.

- On je igrač Partizana, potpisao je ugovor na tri godine. Očekujemo ga u utorak ili sredu u Larnaki, zbog vize, cele papirologije potrebno je vreme da se to završi.

Partizan je promovisao i Denila Kastilja koji dolazi na šestomesečnu pozajmicu iz Šahtjora koji nije želeo ni da čuje za opciju otkupa 19-godišnjeg veziste.

- Mi smo insistirali da napravimo neku opciju otkupa, ali Šahtjor nije hteo ni da čuje za to. A, to samo pokazuje da ga oni vide kao ozbiljno pojačanje za narednu sezonu.

Partizan je prodajom Mihajla Ilića napunio kasu, a deo novca (500.000 evra) odlučio da invesitra u Nikolu Miličića koji će biti zamena za novog igrača Bolonje.

- Miličić je došao kao bonus. Na njegovu nesreću imao je pauzu od tri meseca, nije igrao zbog povrede. To je sada sve ok, ali biće mu potrebno vremena da se uklopi u sve što trener traži od njega. Verujem da je svestan gde je došao, a tu su i igrači da mu pomognu da što pre bude u ritmu. Krunić će pojačati konkurenciju među golmanima.

Kralj ističe da Partizan ne razmišlja da angažuje još jednog štopera i da bi dolaskom Goha trebalo da bude stavljena tačka na zimski prelazni rok.

- U ovom momentu ne. Ako sve završimo sa Gohom – to je u principu to.

FK Partizan FK Radnički Kragujevac Alo/Marko Metlaš
 

 

Ono što najviše zanima navijače Partizana je šta je sa Mateušom Saldanjom i da li će on napustiti klub do kraja prelaznog roka.

- On ostaje igrač Partizana. Imali smo ozbiljne ponude za njega, ozbiljne pozive, međutim, Saldanja definitivno nije za prodaju - zaključio je Kralj i tako obradovao sve kojima je crno-bela boja bliska srcu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading