JOŠ 10 DANA DO KRAJA PRELAZNOG ROKA Ko bi od Srba mogao da promeni klub?

07:00 | 21-01-2024

Fudbal 0

Zimska transfer pijaca ulazi u završnu trećinu, a Srbi bi mogli da imaju zapaženu ulogu.

Dušan Vlahović
Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Ušao je zimski prelazni rok u završnu trećinu. Ostalo je još 10 dana do kraja januarske pijace. Barem kada govorimo o najjačim evropskim ligama.

Nemaju klubovi još puno vremena za promene, a bitan faktor na transfer tržištu bi mogli da odigraju i pojedini srpski igrači koji bi mogli da promene sredine u narednih 10 dana.

Lazar Samardžić

Iako je na početku zimske pijace delovalo izvesno da će otići u Napoli za 25.000.000 evra, sada je ta opcija propala.

Samardžićev otac se nije dogovorio oko ličnih uslova igrača sa šampionom Italije. Postoje određene šanse da 21-godšinji vezista ode iz Udinezea do kraja januara, ali one nisu velike.

Kao najzantersovaniji za Samardžića se pominju Juventus, Milan i Brajton. Videćemo da li će biti nešto od toga...

Nemanja Matić

Saga oko bivšeg reprezentativca Srbije se ne smiruje. Matićeva jedina želja je da napusti Ren koji ga je prevario oko Internacionale škole za decu koja zapravo i ne postoji u gradu?!

Otuda je 35-godišnjak spakovao kofere i sa porodicom se vratio u London gde traži izlaz iz ugovora sa francuskim klubom.

Nemanja Matić EPA-EFE/YOAN VALAT
 

 

Mnogi bi voleli da vide Matića u klubu, dok on preferira povratak bilo u Premijer ligu, bilo u Seriju A. Kako stvari stoje, jako su velike šanse da se realizuje transfer nekadašnjeg "orla" do kraja meseca.

Nemanja Radonjić

Njega je trener Ivan Jurić precrtao i ne računa na njega. Torino bi ga rado prodao, ali samo onom ko plati 3.000.000 evra.

Za sada se Salernitana pominje kao neko ko je najozbiljniji u nameri da kupi vihorno krilo, pre svega zbog sportskog direktora Valtera Sabatinija koji je i doveo Radonjića u Italiju (Roma).

Ako i ne napusti Torino na zimu, sigurno je da će na leto, pošto Radonjić više nema svetlu budućnost među "bikovima".

Nemanja Maksimović

Ističe iskusnom vezisti ugovor sa Hetafeom na leto. Za sada nema govora da bi mogao da ga produži što znači da je januar poslednji trenutak da španski klub nešto zaradi na njemu.

Maksimović ima pozive iz Grčke gde bi ga rado videli Panatinaikos i PAOK, ali je realna opcija i ostanak u Španiji.

Nemanja Maksimović EPA-EFE/Kiko Huesca
 

 

Mada, deluje realnije da ga Hetafe zadrži do kraja sezone pošto je popularni Maksa jako bitan šraf ekipe u borbi za opstanak.

Saša Lukić

Čini se da je reprezentativac Srbije napravio korak unazad odlaskom u Premijer ligu i redove Fulama.

Jeste to jači klub od Torina iz kojeg je došao, ali malo igra Lukić koji bi mogao negde na pozajmicu kako bi bio u formi za Evropsko prvenstvo.

Rado bi se 27-godišnji vezista vratio u Seriju A gde je i stekao reputaciju koja mu je donela status reprezentativca Srbije i mesto u Premijer ligi.

Dušan Vlahović

Za kraj ove liste, ime koje ima najmanje šanse da negde ode tokom zime, ali kako je Juventus u lošoj finansijskoj situaciji, maltene su svi igrači - na prodaju.

Vlahović i ove sezone privlači pažnju. Postigao je već devet golova na 18 utakmica u Seriji A i opet privukao pažnju Čelsija i Arsenala.

Pominjali su se engleski giganti i letos oko njegovog dolaska, a kako probleme u napadu nisu rešili moglo bi da se desi da krenu u napad po potpis 23-godišnjeg napadača.

Izvesno je samo da će i jednima i drugima za transfer biti potrebno najmanje 60.000.000 evra, a verovatno i više.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading