POZOVI BRAZILCE DA REŠE DERBI Arsenal petardirao nemoćni Kristal Palas

15:40 | 20-01-2024

Fudbal 0

Ubedljiva igra i pobeda Arsenala u malom londonskom derbiju.

Arsenal
AP Photo/Ian Walton

Najveći izvoznik fudbalera na svetu je Brazil. Zna se da je to zemlja gde je fudbal ubedljivo najpopularniji i gde talenti niču kao pečurke. Znaju to i u Arsenalu pošto su im upravo igrači iz najveće zemlje Južne Amerike doneli novu pobedu.

Dvojica Gabrijela su prosto raznela Kristal Palas i petardirala ga u malom londonskom derbiju 21. kola Premijer lige - 5:0!

Prvo je štoper Gabrijel u 11. minutu otvorio račun. Odlično je Brazilac glavom smestio loptu u mrežu rivala posle kornera. Bio mu je to čak četvrti gol u sezoni.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Duplirao je Arsenal vođstvo 37. minutu kada je zaista nespretno intervenisao Din Henderson kojem se na kraju pripisuje i autogol.

I kod trećeg gola "tobdžija" je ključnu ulogu imao Brazilac. Ovoga puta Gabrijel Žezus koji je namestio idealno loptu za Leandra Trosara koji ju je smestio u mrežu.

Upravo je Belgijanca zamenio Gabrijel Martineli koji je u samoj nadoknadi utakmice prosto eksplodirao. Vihorno krilo je u rasponu od samo dva minuta postiglo dva gola.

Oba iz maltene identične akcije i napravljenog viška po levoj strani terena gde je brzinom prosto ostavio čuvare i defanzivce Kristal Palasa u prašini.

Zanimljivo je da je kod petog gola ulogu asistenta imao Žoržinjo još jedan Brazilac koji je još odavno odlučio da brani boje Italije.

Ali, još jedna potvrda tezi da su danas Brazilci ukrali šou na Emirejtsu.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading