BORUSIJI PAUZA NAJVIŠE PRIJALA Ovakav Dortmund može u Ligu šampiona

17:32 | 20-01-2024

Fudbal 0

Zanimljivo popodne u nemačkoj Bundesligi obeležila pobeda Borusije Dortmund na gostovanju Kelnu.

fk borusija dortmund
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Prošle sezone je Borusija Dortmund držala titulu prvaka Nemačke maltene do poslednjeg minuta. Ove ne igra tako dobro, ali bi ovakvi "milioneri" mogli do plasmana u Ligu šampiona.

Prijala je zimska pauza Borusiji. Vezala je danas i drugu pobedu i to na neugodnom gostovanju Kelnu koji je bio zaista nemoćan - 4:0.

Od dolaska Džejdona Sanča primetna je potpuno drugačija energija kod čete Edina Terzića. Jeste da Englez danas nije imao nešto konkretniji učinak, ali je samim prisustvom na terenu Dortmund - prodisao.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Heroj pobede je Donijel Malen, dvostruki strelac. Holanđanin je najpre u 12. minutu iskoristio asistenciju Julijana Brandta i sa ivice kaznenog prostora matirao golmana Kelna.

Povećao je vođstvo Nikolas Filkrug u 58. minutu posle opravdano dosuđenog penala, da bi samo tri minuta kasnije Malen ponovo bio precizan kada je pukla kontra na polovini Kelna.

Konačan rezultat utakmice postavio je supertalentovani napadač Jusufa Mokoko pogotkom u samoj nadoknadi meča.

Jako uzbudljivo je bilo u Frajburgu koji je sa igračem manje u pravoj reviji golova nadigrao Hofenhajm sa 3:2.

Mađarski napadač Ronald Šalai je ogrnuo plašt heroja pošto je baš on golom u 85. minutu doneo tri boda domaćinu za kojeg je Vinćenco Grifo nastavio da igra brutalno.

Italijansko krilo je postiglo gol, pride i upisalo asistenciju i uz Šalaija bilo definitivno najzaslužnije za pobedu danas.

U preostalim utakmicama dana, Hajdenhajm je izvukao remi protiv Volfsburga (1:1), kao i Darmštat u duelu sa Ajntrahtom (2:2).

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading