LJUBIMAC "DELIJA" OKAČIO KOPAČKE O KLIN Nekadašnji napadač Crvene zvezde završio karijeru

09:08 | 25-01-2024

Fudbal 0

Andrija Kaluđerović rekao zbogom fudbalu

Kaluđerović
Marko Metlaš

Srpski fudbaler Andrija Kaluđerović rešio je da okači kopačke o klin imajući u vidu povrede koje su ga mučile i zbog činjenice da nije imao mesto u startnih 11 OFK Beograda. 

Fudbaler koji je srpski rekorder po broju promenjenih klubova u karijeri (igrao za čak 25) bio je blizu svetskog rekorda koji drži urugvajski fudbaler Sebastijan Abreu sa 32 kluba u svojoj profesionalnoj karijeri. 

Počeo je karijeru upravo u OFK Beogradu, potom je bio na pozajmicama u Njegošu iz Lovćenca, Mačvi, Hajduku sa Liona, Spartaku iz Subotice i Radničkom iz Pirota. Još 2009. godine je prešao u Rad, da bi posle sjajnih partija došao i do dresa Crvene zvezde gde je takođe imao zapaženu ulogu.

Potom sledi odlazak u Kinu u Peking Guan, da bi usledile pozajmice u Rasing Santanter, Vojvodinu i AEL Limasol. Još davne 2014. prelazi u Tun, a onda sledi odlazak u Brizbejn. Igrao je još za Al Šaniju, vratio se u Rad, potom je bio fenomenalan u Žalgirisu gde je ostavio dubok trag, igrao je za Port, Velington, Olimpiju iz Ljubljane, Delhi Dajnamos, Inter iz Zaprešića, Rigu, ponovo se vratio u Rad, pa u Žalgiris, još jednom u Rad, a od 2021. je igrao još za Proleter iz Novog Sada, Nasaf, Grafičar i OFK Beograd. 

Upisao je i tri nastupa za reprezentaciju Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading