SKANDAL POTRESA BUNDESLIGU Hrvat na stubu srama zbog udaranja zvezde Bajerna

12:21 | 25-01-2024

Fudbal 0

Pobeda Bajerna pala u drugi plan

Bjelica i Sane u klinču
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Minimalan trijumf Bajern Minhena nad Union Berlinom u zaostaloj utakmici 13. kola Bundeslige, ostao je u senci nesvakidašnjeg incidenta, čiji su glavni akteri bili fudbaler Bajerna Leroj Sane i trener Uniona Nenad Bjelica. Hrvat se zbog skandaloznog ponašanja našao na stubu srama.

Incident se dogodio u 74. minutu, u trenutku kada je lopta izašla u aut, a hrvatski stručnjak došao do nje i nije hteo da je preda Saneu koji je želeo da je vrati u igru.

Krilni napadač Bajerna je krenuo da mu otme loptu, a Bjelica je onda istu bacio iza leđa. Usledio je verbalni sukob njih dvojice, koji je ubrzo prerastao u fizički.

Trener Uniona je Sanea udario rukom u lice dva puta, a veći sukob i pesničenje su sprečili igrači i članovi stručnih štabova koji su se našli u njihovoj blizini.

Tako je Bjelica dospeo na naslovnice svih nemačkih portala. 

"Bjeličino nasilje i Gereirov pobedonosni gol: Bajern je morao da se naradi za pobedu nad Unionom", naslov je "Kikera" u izveštaju sa ove utakmice, ali je ispadu Bjelice posvetio i posebnu vest. Naziva ga "nedopustivim nasilnim činom".

"Skaj" u naslovu piše: "Hrvatski trener izazvao skandal". Najčitaniji evropski list "Bild" je Bjeličino divljanje stavio u naslov sportske stranice: "Mega-skandal Unionovog trenera. Udarao je Sanea!" Isti izvor u tekstu dodaje: "Bjelica je gurnuo Sanea, koji mu se na to suprotstavio, ali Unionov trener ga je dva puta udario u lice, zbog čega je isključen."

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading