CIFRE OD KOJIH ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI Real Madrid ostvario najveće prihode u prošloj sezoni

13:17 | 25-01-2024

Fudbal 0

Fudbalski klub Real iz Madrida postao je klub sa najvećim prihodima u prošloj sezoni, pošto je na prvom mestu pretekao Mančester siti, objavila je revizorska kuća Dilojt, prenosi danas Rojters.

Real
EPA-EFE/STR


Real je u prošloj sezoni ostvario ukupan prihod od 831 milion evra (907,78 miliona dolara), dok se na drugom mestu nalazi Mančester siti sa 826 miliona evra. Na trećem mestu je Pari Sen Žermen sa 802 miliona evra.

Fudbalski klub Barselona je sa sedmog napredovao do četvrtog mesta sa 800 miliona evra, a peti je Mančester junajted sa 746 miliona evra.

Rojters navodi da je ukupan prihod koji su ostvarili klubovi iz takozvane Lige novca porastao za 14 odsto na rekordnih 10,5 milijardi evra u odnosu na prethodnu godinu i nivoe pre pandemije. To uključuje rekordne komercijalne prihode od 4,4 miljardi evra i prihode od utakmica 1,9 milijardi evra.

Dilojt je objavio i listu ženskih fudbalskih klubova, koji su najviše prihodovali u prošloj sezoni. Na prvom mestu se nalazi ženski fudbalski klub Barselona sa 13,4 miliona evra, dok je na drugoj poziciji Mančester junajted sa osam miliona evra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading