PONAVLJA SE DERBI ZBOG VAR-A? Tehnologija napravila haos i ogromnu grešku

14:00 | 27-01-2024

Fudbal 0

Utakmica belgijskog prvenstva između Anderlehta i Genka, odigrana 23. decembra prošle godine, biće ponovljena zbog utvrđene činjenice da je VAR odluka imala ključan uticaj na ishod meča.

sport
Tanjug/Ap

Ovaj retki potez donesen je zbog greške u VAR odluci koja je ključno uticala na tok utakmice. Anderleht je na kraju slavio rezultatom 2:1, zahvaljujući golu Anersa Drajera postignutom u prvom minutu nadoknade.

Međutim, situacija iz 23. minuta kada je napadač Genka, Jira Sor, postigao gol, dovela je do revizije odluke. Golman Anderlehta, Kasper Šmajhel, odbranio je penal Brajanu Hejnanu, a Sor je bio prvi koji je stigao do odbijene lopte i poslao je u gol.

VAR sudije su reagovale i obavestile glavnog sudiju Natanu Verbomenu da je Sor ušao u šesnaesterac pre nego što je Hejnan izveo udarac, što znači da je trebalo poništiti postignuti gol.

 

 

PROMENIO KLUB, ALI NE I DRŽAVU Nemanja Matić predstavljen u novom klubu

Dodatno, u trenutku izvođenja penala, dvojica igrača Anderlehta su takođe ušla u kazneni prostor, što prema pravilima zahteva ponovno izvođenje penala, a ne poništavanje postignutog gola.

Genk je uložio žalbu, a Disciplinska komisija belgijskog prvenstva potvrdila je opravdanost Genkove argumentacije, odlučujući da se kazneni udarac mora ponoviti.

Kao rezultat toga, cela utakmica će biti ponovljena, a datum odigravanja biće objavljen naknadno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading