ZBOG OVOGA VOLIMO FUDBAL Da li je šestoligaš napravio najveću senzaciju ove sezone?

17:15 | 27-01-2024

Fudbal 0

Mejdston, fudbalski klub koji se takmiči u šestom rangu takmičenja engleskog fudbala, iznenadio je sve eliminišući drugoplasirani tim Čempionšipa, Ipsvič, rezultatom 2:1 u četvrtoj rundi FA kupa.

FK Mejdston - FK Ipsvič / FA kup
Tanjug/Ap

U ovoj neobičnoj priči, Mejdston je postigao ovaj antologijski uspeh sa samo dva upućena šuta ka protivničkom golu. Ipak, ta dva precizna udarca su bila dovoljna da klub postigne istorijski podvig.

I pored čak 38 šuteva i poseda lopte od 78%, Ipsviču nije pomoglo da izbegne iznenađujući poraz. Lamar Rejnolds je doneo vođstvo gostima u 43. minutu, ali je izjednačenje stiglo u 56. minutu preko Džeremija Sarmijenta.

PIKSI, POGLEDAJ OVO Srbin održava Bajern u trci za titulu - i to debitanskim golom (VIDEO)

Odlučujući trenutak utakmice dogodio se u 66. minutu kada je Sema Korn postigao gol za Mejdston, obeleživši istorijski trijumf kluba.

Posebno interesantno u ovoj priči jeste činjenica da Mejdstonom trenira Džordž Elokobi, bivši igrač Vulvsa u Premijer ligi, koji je ujedno i završio svoju igračku karijeru upravo u ovom klubu.

Bez obzira na veliki pritisak i brojne pokušaje Ipsviča, Mejdston se izdigao kao pobednik, ostavivši snažan pečat u ovogodišnjem izdanju FA kupa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading