SAUDIJSKA OLUJA PREŠLA U POVETARAC - Da li je ovo najava kraja skupocenog projekta?

12:57 | 30-01-2024

Fudbal 0

Posle burnog i ozbiljnog letnjeg prelaznog roka, Saudijci na zimu potpuno stali.

Karim Benzema
AP/Manu Fernandez

Kao pustinjska oluja su Saudijci letos opustošili brojne evropske klubove za najveće zvezde. Od Karima Benzeme, preko Kalidua Kulibalija do našeg Aleksandra Mitrovića.

Očekivalo se da i ove zime bogati Arape nastave u istom stilu, međutim umesto oluje se sve pretvorilo u povetarac. 

Osim Al Hilala nijedan klub u Saudijskoj Arabiji nije potrošio ni cent na neko pojačanje?! Iako su najave bile ogromne na kraju se sve ispostavilo kao pucanj u prazno.

Štaviše, brojne evropske zvezde traže izlaz. Prvi Karim Benzema koji se nije ni pojavio na pripremama Al Itihada. Suspendovao ga je trener Marselo Galjardo i klub ima samo još dva dana da razreši situaciju pre zatvaranja zimske pijace.

Džordan Henderson je već otišao i potpisao za Ajaks. Portugalac Žota bi takođe da ide, a navodno su i brojna druga zvučna imena nezadovoljna životom u Saudijskoj Arabiji.

Spekuliše se da je među njima i naš Sergej Milinković Savić koji je navodno priznao bivšim saigračima da bi se rado vratio u Lacio.

Čitava situacija neodoljivo podseća na onu u Kini koja je takođe ogromnim sumama novca mamila velike evropske zvezde (Oskar, Hulk, Felaini...) da bi se sve raspalo posle samo nekoliko godina.

Čini se da se prve pukotine u megalomanskom saudijskom projektu već naziru i da bi balon mogao da pukne daleko ranije nego što se predviđalo.

Mada su najave da zapravo Saudijci čekaju leto i novi talas napada na igrače poput Salaha, Sona, Van Dajka i ostalih, teško je oteti se utisku da su tokom zime "morali" bolje.

Jedino ime za koje je plaćen novac je Renan Lodi kojeg je Al Hilal kupio iz Marseja za 23.000.000 evra. Cenjkali su se Arapi za Anhela Koreu iz Atletiko Madrida.

Jurili i potpise drugih, ali poučeni iskustvima i pričama kolega, sve je manje fudbalera koji bi na Bliski istok u "obećanu zemlju".

I zato je pravo pitanje da li je ovaj januar zapravo najava kraja arapskog projekta?

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading