ČUKARIČKI PREDSTAVO NAPADAČA Idol mu je Adrijano, za Ramba misli da je mađioničar

17:50 | 30-01-2024

Fudbal 0

Čukarički predstavio novog napadača.

Melo
FK Čukarički

Zdravstveni problemi Slobodana Tedića primorali su Čukarički da izađe na tržište i potraži novog napadača. Izbor je pao na Brazilca Vinisijusa Mela koji je i zvanično predstavljen.

Radi se o 21-godišnjaku koji je na Banovo Brdo stigao iz redova MLS ligaša Šarlota, a ugovor sa crno-belima je potpisao na dve i po godine.

- Veoma sam srećan što sam došao u Evropu, ovo je velika stvar za moju karijeru. Uzbuđen sam što sam u timu koji je u vrhu srpskog fudbala, u timu koji se bori da igra u međunarodnim takmičenjima.

Melo se dobro informisao o Čukaričkom od strane Nikole Petkovića koji je takođe član Šarlota.

-  Veoma smo dobri prijatelji, trenirali smo i igrali zajedno. Dobio sam osnovne informacije od njega, rekao mi je da je Beograd prelep grad, da je Čukarički sjajno organizovan klub i da neću imati nikakvih problema da se prilagodim. Već posle dva dana u Limasolu svi su me sjajno prihvatili, a moja želja je da ekipi vratim pre svega na treninzima i utakmicama, zalaganjem, asistencijama i golovima. Promenio sam sredinu i želim da nastavim da napredujem.

Na pitanje ko mu je fudbalski idol, Melo kao iz topa poručuje:

- Adrijano! Mislim da podsećam na njega, takođe igram levom nogom. Voleo bih da dostignem bar deo njegove karijere.

Najpoznatija fudbalska konekcija kada su u pitanju Srbija i Brazil je svakako Dejan Rambo Petković.

- Svako ko se bavi fudbalom u Brazilu, svako koga fudbal interesuje u mojoj zemlji, zna za Petkovića. On je mađioničar, ostavio je veliki trag u Flamengu, Vasko Da Gami, Flumeninseu... Igrao je kao da je rođen u Brazilu.

Za kraj, Melo je otkrio i kako je on počeo da se bavi fudbalom u Brazilu.

- Počeo sam karijeru u Internacionalu, čuvenoj brazilskoj ekipi iz Porto Alegrea. Imao sam dobar učinak u mlađim kategorijama, takođe i u nacionalnom šampionatu, što me je preporučilo MLS ligašu Šarlotu. U Internacionalnu sam igrao sa sjajnim fudbalerima, bili su tamo na primer Paulo Gerero, reprezentativac Perua i nekadašnji član Bajern Minhena, Argentinac Gabrijel Merkado koji je bio u Sevilji, Tajson... - zaključilo je novo pojačanje Čuke.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading