SPEKTAKL Vuk Rašović sa Pavkovim i Stojketom juriša na Kristijana Ronalda

19:46 | 30-01-2024

Fudbal 0

Nedavno su mediji u Saudijskoj Arabiji objavili da samo jedan evropski trener konstantno radi sedam godina u njihovoj zemlji i Ujedjnjenim Arapskim Emiratima.

Vuk Rašović
Alo/ Marko Metlaš

To je Srbin Vuk Rašović. Podatak za poštovanje. 

Nekadašnji trener Partizana, a u igračko vreme čuveni defanzivac crno-beli itekako je poštovan na tim prostorima, ali i šire. Nedavno je upisao i stotu prvenstvenu utakmicu i to sa klupe Al Fejha.
Inače Al Fejha uspešan fudbalski put piše tek od dolaska na trenersku klupu baš Vuka Rašovića.

- Osvojili smo 2022. prestižno takmičenje King kup, kada niko ali stvarno niko to nije očekivao. Od prošle sezone saudijska liga je mnogo digla kvalitet, dovođenjem puno poznatih fudbalera iz evropskih klubova. Ipak, mi smo i pored toga uspeli da sa čuvenim Al Nasrom odigramo 0:0. Zaustavili smo Ronalda - ističe Vuk Rašović.

Ronaldo izveo majstoriju EPA-EFE/JIJI PRESS JAPAN
 

 

Ekipa Al Fejhe se trenutno nalazi u Abu Dabiju, gde obavlja pripreme za nastavak prvenstva i Lige šampiona Azije.

- Proučavam sa svojim stručnim štabom igru Al Nasra. I Ronaldo i Mane su ljudi od krvi i mesa, i oni mogu imati slab dan, zašto da se ne nadamo dobrom rezultatu. Šanse su 90 odsto za njih, 10 za nas, ali videćemo… Otežavajuća okolnost je i  to što zbog našeg malog stadiona, mečeve Lige šampiona moramo kao domaćini da igramo u Rijadu, koji je skoro dva sata vožnje udaljen od našeg mesta. To znači da će naš poznati protivnik u oba meča imati po 30.000 svojih navijača. Mi se za sada u prelaznom roku nismo pojačali. Ali dok šansa postoji, mi ćemo se boriti. Uigravamo se dobro i svi igrači su svesni da ukoliko eliminišemo Al Nasr, o nama će pisati ne samo lokalni, već svi svetski mediji - zaključio je Rašović.

Na kraju i podatak da Vuku pomažu i pomoćni treneri Ljubiša Ranković, Rudolf Marčić i Vladan Popović. A tu su i srpski igrači, golman Vladimir Stojković i napadač Milan Pavkov, kao i reprezentativac BiH Cimerot.

Na treninzima je i selektor Tadžikistana, Mergen Orazov. On po dogovoru kluba i saveza ove azijske države prati treninge i imaće sigurno puno da nauči od iskusnijeg kolege Rašovića.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading