"IDEMO NAPRED, JURIŠ BRAĆO SRBI" Bivši vođa "Delija" Zoran Timić Tima ispričao detalje o tuči navijača Zvezde i Dinama u Zagrebu (VIDEO)

16:24 | 31-01-2024

Fudbal 0

Dokumentarac "Ultras - Timina priča" biće emitovan u sedam epizoda, svake nedelje u 20 časova.

Tima
Fk Crvena Zvezda

 

Bivši vođa Delija, Zoran Timić Tima, ispričao je svoju navijačku priču za zvaničan kanal Crvene zvezde na Jutjubu, a čitav dokumentarni film o čoveku koji je "živa enciklopedija" Severa, može da se gleda na zvaničnom klupskom kanalu nedeljom od 20 časova.

Dokumentarac "Ultras - Timina priča" biće emitovan u sedam epizoda, svake nedelje u 20 časova.

Navijači Zvezde će moći iz prve ruke da čuju detalje i mnoge neispričane priče o osnivanju Delija, početku "Ultras" pokreta među Zvezdinim navijačima, o nastanku mnogih koreografija, odlascima na gostovanja, ali i neizostavnim tučama koje su posebno bile učestale u vreme bivše Jugoslavije.

Za jednu takvu tuču, na Maksimiru, mnogi smatraju da je neformalni početak rata u bivšoj SFRJ i da je najavila raspad velike Jugoslavije.

Tima je u najavi emisije koju je Zvezda objavila na svom Jutjubu otkrio jedan detalj sa jedne od tuča sa Bed Blu Bojsima u Zagrebu.

- Kad smo ušli u taj park, sa druge strane parka počela je da se pojavljuje ogromna grupa Dinamovih navijača. Tada je jedan od naših starijih rekao: "Slušajte, nemoj da je neko pobegao, ja ću posle da mu presudim u Beogradu. Idemo napred, juriš braćo Srbi". Tada sam imao 18 godina i to je bila moja prva velika navijačka pobeda. Bio sam jako ponosan. Shvatio sam odavno da je Zagreb prilično neprijateljsko okruženje za nas - otkrio je Tima, a sve detalje o ovoj, i mnogim drugim tučama i dešavanjima vezanim za Delije, gledajte na Jutjubu Zvezde u nedelju od 20.00.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading