PRIČA O NAJVEĆEM HITU CELE EVROPE Đirona nastavlja da sanja otvorenih očiju

15:50 | 01-02-2024

Fudbal 0

Priča o najvećem hitu ne samo španske Primere već i čitave Evrope.

Đirona
EPA-EFE/Siu Wu

Sećamo se svi one šampionske sezone Lestera u Premijer ligi. Bilo je to jedno od najvećih iznenađenja u modernom fudbalu. A Đirona preti da bude u tom rangu. 

Od ekipe kojoj se predviđala borba za opstanak do tima koji posle 22 kola španske Primere drži čelnu poziciju na tabeli.

Istina, Real Madrid bi večerašnjom pobedom nad Hetafeom mogao da preuzme lidersko mesto, ali to svakako ne umanjuje sve ono što je Đirona napravila.

Nema koji igrač malog katalonskog kluba nije privukao ogromnu pažnju. Od Jana Kouta, Viktora Cigankova, Savinja, Artjoma Dovbika, Portua, veterana Kristijana Stuanija...

Mnogi od njih su na meti najvećih evropskih klubova poput Real Madrida, Mančester sitija (istina, Kouto je u njihovom vlasništvu, uostalom kao i sama Đirona)...

- Uživam da treniram ove igrače od ponedeljka do petak i gledam ih kako igraju na terenu vikendima - reči su trenera Mičela koji je napravio neverovatnu ekipu. 

FK Đirona EPA/David Borrat
 

 

Recimo, Artjom Dovbik je trenutno sa Džudom Belingemom i Borhom Majoralom prvi strelac Primere sa po 14 golova. Ukrajinac je letos doveden iz Dnjepra za 7.750.000 evra. Danas vredi najmanje 30.000.000 evra.

Pep Gvariola već razmišlja o tome da vrati Savija i proširi konkurenciju Džeku Grilišu, Filu Fodenu, Žeremiju Dokuu na krilnim pozicijama.

Upravo je Brazilac trenutno najbolji asistent Primere sa sedam dodavanja za gol. Toliko ima i Toni Kros iz Real Madrida. Jasno je da talentovani fudbaler ima potencijal da se razvije u vrhunskog igrača.

Priče iz Španije govore da je predsednik Real Madrida Florentino Perez "odlepio" na Jana Kouta kojeg vidi kao savršenu zamenu za vremešnog Danija Karvahala.

Napravio je Mičel trenutno najefkasniji tim Primere sa 52 pogodaka u 22 meča. Više i od Real Madrida, Barselone i Atletiko Madrida.

Pominje se i da bi španski stručnjak od leta mogao na klupu nekog od najbogatijih timova sveta. Zajedno sa većinom igrača. 

Ali, dok je lepo neka traje. Nadaju se svi neutralni ljubitelji fudbala da bi moglo kao i Lester u sezoni 2015/2016.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading