NEMA RONALDA, ALI IMA SPEKTAKLA Laportova golčina, neverica Kristijana i debakl Mesijevog Inter Majamija

22:02 | 01-02-2024

Fudbal 0

Zakazani spektakl između Al Nasra i Inter Majamija je protekao bez Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, ali je Ejmerik Laport uperio sva svetla ka sebi.

Ajmerik Laport
Printscreen/Youtube

Zakazali su bogati Arapi spektakl između Al Nasra i Inter Majamija u nadi da će Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi uzeti učešće i verovatno se po poslednji put obračunati na terenu.

Ali, od toga nije bilo ništa. Portugalska zvezda je zbog povrede propustila ovaj duel, dok je argentinska zaigrala od 83. minuta, kada je već sve bilo rešeno, međutim u debaklu Inter Majamija od Al Nasra (6:0), glavnu ulogu je imao Ejmerik Laport.

Francuz je postigao spektakularan gol sa 70 metara posle jednog faula kada je uputio milimetarski precizan udarac u gol Amerikanaca.

 

 

Iako se radi o prijateljskom susretu, bez dileme će ovaj pogodak ući u izbor za nagradu Puškaš za 2024. godinu.

O tome kakvu je majstoriju izveo, najbolje svedoče reakcije Ronalda iz svečane lože i Mesija sa klupe:

U prvih 15 minuta utakmice je Al Nasr postigao tri gola. Najpre je Taliska već u trećem minutu načeo Inter Majami, da bi Marcelo Brozović u 10. minutu duplirao vođstvo.

Već opisani pogodak Laporta se dogodio u 15. minutu. Bilo je to sve u prvom delu igre, da bi u drugom pala još tri gola, od čega su dva delo Taliske koji je upisao het-trik. Maran je takođe upisao ime na listu strelaca.

Izvesno je da će ovako ubedljiva pobeda dati dodatan impuls Al Nasru u nastavku prvenstva Saudijske Arabije gde juri prednost Al Hilala. 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading