KO JE ČOVEK KOJI JE NAPAO BJELICU? Prozivao Partizan da namešta utakmice, navijačima Zvezde pokazivao srednji prst

13:28 | 05-02-2024

Fudbal 0

Sve o čoveku koji je dospeo u žižu javnosti zbog napada na Nemanju Bjelicu.

Nikola Petković
Printscreen/Youtube

Dospeo je Nikola Petković u žižu javnosti zbog napada na Nemanju Bjelicu. Ali, ko je bivši fudbaler brojnih klubova koji je i drugim stvarima privlačio veliku pažnju?

Što se tiče igračke karijere, Petković je branio boje Radničkog iz Pirota, Vojvodine, Genčlerbirligija i Gectepea iz Turske, Ajntrahta iz Frankfurta ruskog Tomska, Al Ahlija iz Saudijske Arabije, Hapoel Tel Aviva, Sidneja, Vesterloa iz Belgije, kineskog Janbiana, Fundea i Longfora, tajlandskog Polis teroa, Zemuna i Crvene zvezde.

Nastupao je i za mladu reprezentaciju Srbije sa kojom je 2007. godine osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

Što se tiče života van terena, Petković je ogromnu pažnju privukao kada je tužio Zvezdu zbog neisplaćenih zarada.

- Zvezdaš sam otkako znam za sebe i nikada ne bih bežao od svog kluba. Uvek ću biti spreman da razgovaram sa Zvezdom, ali ne garantujem da bismo se i dogovorili. Znam samo da bi Zvezdi Nikola Petković sada dobrodošao, bilo na poziciji štopera, bilo kao levi bek. Ali, niko me sa Marakane nije zvao i sada ne bih o tome razgovarao. Oprostio sam Zvezdi 60.000 evra, ali je i pored toga ostalo još novca koji sam zaradio, a nisam dobio. Prethodna uprava me je zavlačila, obećavali su pare u julu, pa u avgustu, a kada sam video da od toga nema ništa pustio sam menicu - rekao je on 2012. godine.

Nikola Petković Printscreen/sportal
 

 

Zvezda mu je ostala dužna oko 100.000 evra koji su mu isplaćeni reprogramom duga.

Takođe, Partizan je svojevremeno optuživao da namešta utakmice u domaćem prvenstvu.

- Sve je to smešno. Priča se po čaršiji da Partizan namešta prethodnih pet godina. Nas niko ne pušta. Pogledajte šta je bilo u Jagodini, izginuli su da nam uzmu bodove. Kad smo poveli sa 2:0 bodrili su se međusobno da se vrate u meč. Sudija nam nije bio saveznik već nam je odmogao u mnogim situacijama. Jedino Hajduk nije došao u najjačem sastavu protiv nas. A Partizanu se to barem pet puta ove sezone dogodilio isto i niko ne diskutuje o tome. OFK je izašao bez tri najbolja igrača, a znamo kako BSK igra protiv njih.

Zgražavanje javnosti je izazvao i 2013. godine tokom utakmice sa Javorom kada je navijačima Zvezde pokazivao srednji prst, što je posle objasnio.

- Tokom čitаvog drugog poluvremenа troje nаvijаčа me je vređаlo. Nemаm ništа protiv zviždukа, štаviše, i trebа dа zvižde kаd igrаmo loše, аli njihovo vređаnje nije bilo vezаno zа moju igru, već porodicu. Psovаli su mi sve po redu, i nisаm mogаo dа se suzdržim. Ističem dа nisаm ni u kom slučаju gestikulirаo premа celoj tribini, već isključivo premа toj trojici koji su mi vređаli porodicu. Oni vrlo dobro znаju ko su. Izvinjаvаm se svim nаvijаčimа koji su pomislili dа se moje gestikulirаnje odnosi nа njih. To nije tаčno, u pitаnju su sаmo tri osobe.

Posle 144. večitog derbija ga je tadašnji sportski direktor Partizana Albert Nađ optužio da je u tunelu na nacionalnoj osnovi vređao Predraga Luku i udario Lazara Markovića.

- Laž je da sam udario Lazara Markovića i Predraga Luku. Ne znam šta taj Nađ priča. Nije on baš inteligentan, da bi rekao nešto pametno. Istina je da smo se mi igrači sporečkali između sebe - objasnio je tu situaciju Petković.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading