PRESING Otvoren i snažan pritisak na mladog Srbina: Igraj za Nemačku!

07:00 | 07-02-2024

Fudbal 0

Vezisti Bajerna bilo dovoljno devet utakmica da zaludi sve u zemlji domaćina EP, pa ga vide u dresu „pancera“

Aleksandar Pavlović
AP/Angelika Warmuth

 

Bajernu relativno dobro ide rezultatski, ali je primetna nervoza, posebno kod trenera Tomasa Tuhela. Trpi kritike sa svih strana i jedino ga u sedlu drže Hari Kejn, strelac 24 gola, i novopečeni prvotimac Aleksandar Pavlović, rođen u Minhenu, a od 2021. ima i srpsko državljanstvo.

Dragan Stojković Piksi Alo!/Marko Metlaš
 

FSS je kontaktirao s njegovim ocem u nameri da porodicu Pavlović privoli da Aleksandar igra za „orlove“, međutim, još nema abera. Vezista ne krije da obožava domovinu predaka, ali... To izgleda nije dovoljno da zaigra za Srbiju i pre će obući dres Nemačke, možda već na EP 2024. baš u zemlji u kojoj je rođen. Pavloviću prijaju pohvale, ali se još nije izjasnio i krenuo stopama Lazara Samardžića, rođenog u Berlinu, koji već igra za Srbiju.

Lazar Samardžić Alo!/Marko Metlaš
 

Pošto je u Augzburgu i protiv Menhengladbaha postigao prve golove u Bundesligi, menjajući povređenog reprezentativca Kimiha, počeo je pritisak javnosti na selektora „pancera“ Julijana Nagelsmana.

Pavlović ima samo 19 godina, ali igra mirno kao iskusan igrač i tako dobro da šefovi Bavaraca već moraju da odgovaraju na pitanja o mogućoj karijeri mladića u reprezentaciji Nemačke.

- Ako ovako nastavi, sigurno će dobiti šansu - rekao je predsednik Bajerna Herbert Hajner za Skaj i dodao:
- Da li će igrati na Evropskom prvenstvu ostaje da se vidi. Mora još da raste, ali Pavlović se već uzdigao u rekordnom roku.

Aleksandar Pavlović Profimedia
 

Srbin je u dresu Bavaraca debitovao 28. oktobra 2023. u pobedi 8:0 protiv Darmštata. Protiv Gladbaha (3:1) je odigrao tek devetu utakmicu u Bundesligi i treću svih 90 minuta. Tinejdžer je ponovo bio samouveren, postigao je gol, srećan je što igra, ima siguran pas i opasan je po gol rivala.

Aleksandar Pavlović i Tomas Tuhel Profimedia
 

Tuhel: Supervredan i dobar momak

Bajernov trener Tomas Tuhel ne krije oduševljenje partijom mlađanog veziste Aleksandra Pavlovića.
- Igra veoma samouvereno, fudbaler s odličnim pregledom igre i, što je još važnije, supervredan i dobar momak koji strateški sjajno igra.

Izvršni direktor Bajerna Jan-Kristijan Dresen rekao je da je to bilo „prekrasno za gledati“ i „zaista sjajno“.

Pavlović je nastup krunisao prvim golom u Minhenu, na „Alijanc areni“.

- Živim svoj san - rekao je Srbin i dodao:

- Ovde sam bio momak koji je skupljao lopte nekoliko godina. Postići gol pred ovim navijačima je fantastično. Bajern mi znači sve! Želim da učim na svakom treningu i nastaviću vredno da radim na sebi.

Julijan Nagelsman EPA/Christian Bruna
 

A reprezentacija? U novembru 2023. sin srpskih roditelja, koji je sa sedam godina prešao u akademiju Bajerna, debitovao je u reprezentaciji Nemačke do 20 godina i odigrao dve utakmice. Ali, i selektor Nagelsman kuburi s pozicijom na kojoj Pavlović igra. Da li je već bilo kontakta?

- Neću ništa o tome - rekao je Pavlović, koji je u septembru 2021. bio deo U18 selekcije Srbije za prijateljske mečeve protiv Slovenije.

Komentari(0)

Loading