SJAJNA VEST ZA ŠAMPIONA SRBIJE Nikad veće nagrade od UEFA za ulazak u Ligu šampiona, a tek da čujete koliko se plaća za svaku pobedu u grupi

07:00 | 08-02-2024

Fudbal 0

UEFA je odlučila da drastično uveća nagradne fondove za sva tri evropska takmičenja, pa će tako budžet od naredne sezone biti neverovatnih 3,3 milijarde evra.

Trofej Lige šampiona
EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

 

Evropska fudbalska unija usvojila je na današnjem kongresu u Parizu novi budžet za takmičenja pod njenim okriljem.

UEFA je odlučila da drastično uveća nagradne fondove za sva tri evropska takmičenja, pa će tako budžet od naredne sezone biti neverovatnih 3,3 milijarde evra.  

Čelnici evropske kuće fudbala ovim su očigledno želeli da odgovore onima koji želele da osnuju Evropsku Superligu i najavili da će klubovi dobiti stotine miliona evra. 

Budžet Lige šampiona od naredne sezone biće čak 2,4 milijarde evra, Ligi Evrope pripašće 565 miliona, dok će 285 miliona biti raspoređeno na učesnike u Ligi konferencija.

Prema novoj odluci svaki učesnik u Ligi šampiona od naredne sezone dobiće po 19 miliona evra, što je za četiri miliona više u odnosu na ovu sezonu. Takođe, i nagrade u samom takmičenju biće veće. Svaka pobeda biće nagrađena sa 2,6 miliona evra, naspram ranijih 2,1 miliona.

Za prolaz u osminu finala ekipe nagrađivaće se sa 11 miliona evra, četvrtfinalisti doviće milion više, a klubovi koji izbore polufinale 15 miliona. Šampion će inkasirati nestvarnih 25 miliona evra, a poraženi u finalu čak 20 miliona.

To znači da bi novi prvak Evrope mogao ukupno da inaksira i preko 200 miliona evra. Poznato je da će od naredne takmičarske godine Liga šampiona biti proširena na 36 klubova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading