KAO NA BUVLJAKU Brentford "prodao" rekordnih 26 bodova ove sezone

23:55 | 07-02-2024

Fudbal 0

Ranjivost pojedinih klubova posle sticanja prednosti definitino je za duboku analizu.

Herardo Seoane
EPA

 

Pokojni Živa rekao je da je 2:0 najopasniji rezultat, ali za neke klubove, poput Brentforda i Borusije iz Menhengladbaha, skoro svaka stečena prednost ustvari je potencijalna mina. Psihološki problem, pogrešna taktika, izmene, strah od pobede... ko će znati šta je razlog?!

Gladbah je od prvog kola tekuće sezone najavio šta će se dešavati. Imao je u Augzburgu vođstvo 3:1, ali se na odmor otišlo sa 3:3! Onda je gubio 3:4 da bi u nadoknadi iz penala nekako osvojio bod. Ispostaviće se da je to dobro jer u narednim mečevima ostala je bez 23 boda, a da je najpre stekla prednost. Međutim, u najjačim evropskim ligama on nije najnesposonija ekipa. Engleski Brentford je posle obrta ostao bez 26 bodova!!!

Borusija iz Menhengladbaha je i u poslednjem odigranom kolu povela u Minehnu protiv Bajerna sa 1:0, ali je izgubila sa 3:1. Proverili smo sve najbolje evropske lige da vidimo kako to tamo izgleda, a među 146 timova u prve četiri nemačke lige, nećete verovati, postoji jedan sa slabijim bilansom.

Gladbahovo vođstvo u Minhenu trajalo je samo 10 minuta do Pavlovićevog izjednačujućeg gola. Ali, dva puta ove sezone radost Borusije zbog vođstva trajala je još kraće: Majnc je izjednačio u oktobru dva minuta posle gola Nojhausa, Dortmund je to učinio krajem novembra za četiri minuta od 0:2 do 2:2, a na odmor je otišao sa 3:2!!!

Borusija je dosad prosula 23 boda, ali nije pao klupski rekord od 29 iz sezone 2020/21. Lako je izračunati da bi sa izgubljenim bodovima Seoaneov tim bio treći u Bundesligi, a ovako se bori za opstanak. Prošlog vikenda Borusiju je nadmašio Brentford. Poveo je protiv Sitija, a onda mu je Foden dao tri gola za 1:3 i 26 izgubljenih bodova!

U 20 najboljih prvoligaša prema UEFA petogodišnjoj rang listi 10 klubova je izgubilo najmanje 18 bodova, od kojih četiri iz Premijer lige.

Borusija, Brentford i Ekselsior Roterdam imaju retku zajedničku osobinu: izgubilli su više bodova posle vođstva nego što ih imaju na kontu!

Gladbah progoni Mariska Merš iz Luksemburga, koja je 19 puta u 15 utakmica ispustila vođstvo. U ligama koje ne igraju sezonu od avgusta do maja, već u jednoj kalendarskoj godini, dva tima premašuju psortanje Borusije, ali ne i Brentforda. Sarpsborg je izgubio 24 boda u 30 utakmica u Norveškoj, Kalju isto toliko u 36 u Estoniji. Na Gladbahu je da to nadmaši.

Ali kako to izgleda u prve četiri lige u Nemačkoj? Karlsrue je izgubio 19 bodova u 2. Bundesligi, Halešer čak 22 u 3. ligi. U Regionalnoj ligi Zapad, Paderborn II (16 bodova) je najizdašniji, a prati ga Gladbah U23 sa 15 bodova. U Bavarskoj, Buhbah, Grojter Firt II i Nirnberg II izgubili su po 15 bodova, Ajmsbuteler na severu 16, a Hanza II u Regionalnoj ligi Sever/Severoistok 17.

Herardo Seoane EPA
 

 

Samo na jugozapadu Šot Majnc ima rekord o kome Gladbah može samo da sanja. Šot je poveo 11 puta posle čega je uspeo da pobedi samo jednom i ukupno je izgubo 25 poena. Ni to mu nije bilo dovoljno da Brentford baci u drugi plan.

Brentford 22 26

Gladbah 20 23

Ekscelsior 20 21

Rio Ave 20 20

Notingem F. 23 19

Sivas 24 19

Totenhem 23 18

Barnli 23 18

Salernitana 23 18

Vesterlo 24 18

· Broj odigranim utakmica i izgubljenih bodova

Tagovi:

Komentari(0)

Loading